Fra venstre: Erik Brunborg, Morten Vatneli og Roy Støylen

20-årsjubilant med godt grep om markedet

I 2001 startet Roy Støylen, Morten Vatneli og Erik Brunborg Intershare, et selskap som spesialiserer seg på systemer for bil-, lift- og maskinutleie. I fjor omsatte selskapet for 16 millioner i Norge og Sverige. Målet er å nå flere land med programvaren og en omsetning på 25 millioner innen rimelig tid.

Intershare består av 13 ansatte og har kontor på Kjøita. - Vi leverer alt selv. Fra utvikling, salg, kurs og til konsulentbistand, forteller Vatneli, som er daglig leder.

- Vi tre gründere har vært med siden første dag og vi dekker tre ulike områder av driften. Det tror jeg har vært viktig for bedriftens utvikling, supplerer Roy Støylen, som er styreleder og jobber med salg, support og forretningsutvikling.

Den tredje gründeren, Erik Brunborg, er utvikler.

Edderkoppen

Intershare sine 180 kunder abonnerer på programvare for administrering av utleieforholdet, kundeoppfølging, fakturering og daglig oppfølging av utleieflåten.

- For en bedrift som driver utleie av bil, lift eller maskin, blir våre systemer edderkoppen og hovedsystemet. Vi tilbyr en rekke moduler og integrasjoner mot økonomisystemer og tredjepartsløsninger innen ulike fagfelt.

Det er både spennende og krevende å levere hovedsystem til kunder som er bransjeledende på effektivitet og lønnsomhet.

Ifølge gründerne er det et stort potensial for programvaren de neste årene. Når de beste i klassen benytter våre systemer i Norge, er det store forventning til den kommende internasjonaliseringsprosessen. Programvaren bør ha et betydelig potensial også utenfor landets grenser, sier Støylen.

Topp moderne teknologi

Intershares skybaserte systemer er bygget på topp moderne webbasert teknologi, og er noe av det mest moderne i Europa.

- I 2004 lagde viden første løsningen vår. Siden da har vi gjort to løft, hvor det siste løftet ble lansert for to år siden. Alle teknologivalg er tatt innen de siste fem år, forteller Støylen.

Løsningene våre er laget i tett samarbeide med markedet, hvor kundene har vært med å forme resultatet. Det er kundenes behov som trigger alt av nye moduler, sier Vatneli.

Skandinavia og resten av verden

Kristiansands-selskapet har allerede kunder i Skandinavia, men ambisjonen er å etablere seg bredere i utlandet.

- Det er ting som skjer fremover. Vi er veldig spent på hva de neste to-tre neste årene vil by på og på hvilken måte vi kan få en god distribusjon i utlandet.

Systemene tilbys i dag på norsk, svensk og engelsk, men de er rigget for enda flere språk.

Komplekse utviklingsoppgaver

Intershare har seks utviklere som jobber med svært komplekse løsninger. Det krever mye av våre erfarne utviklere, de må sette seg inn i krevende problemstillinger for å finne de beste løsningene, forteller Vatneli.

Det å få tak i flinke utviklere, er krevende. Vi ser etter nye folk hele tiden. Vi bruker mye vårt eget nettverk for å finne de rette folka. Det er lav turnover på spesialistene i Intershare.

- Vi er ekstremt opptatt av godt miljø og skape en trivelig arbeidsplass. Vi vil at det skal være gøy å gå på jobb, vi bygger stein på stein og vi gjør det solid. - Vi er langsiktig i alt vi foretar oss, avslutter Støylen.