Året som gikk og året som kommer

2020 kan ikke nevnes uten korona. Pandemien satte sitt preg på verden og har skapt endringer i måten vi jobber, lever og omgås. For IKT-bransjen har det ikke vært utelukkende negativt.

Da Norge stengte 12. mars så bransjen økt etterspørsel etter digitale løsninger. 

- Koronapandemien sørget for et hopp innen digitalisering. Bedrifter som før var tilbakeholdne har oppdaget og omfavnet digitale løsninger, sier konstituert daglig leder, Jeanette Tharaldsen.  

Bransjens optimisme var synlig i IKT Temperatur Sør 2020, en analyse gjennomført av Moment Analyse på vegne av Digin, og Næringsforeningen i Kristiansandsregionens Økonomisk Rapport, som baserer seg på regnskapstall fra 19.000 Agder-bedrifter.

- IKT-bransjen ser for seg å opprettholde eller øke sine investeringer og en høy andel av bedriftene vurderer også nyansettelser. 

Digitalkonferansen i nytt format

For Digin har året vært utfordrende. 

- I februar mottok vi den triste beskjeden om Otto Isaksens bortgang. Måneden etter kom korona. Digin skal skape samarbeid og møteplasser. Uten Otto og med de restriksjonene korona førte til, måtte vi tenke nytt, forteller Tharaldsen.

Digitalkonferansen som ble planlagt avholdt 26. mars ble avlyst, men 21. oktober gjenoppsto konferansen i ny, digital drakt. 

 

Fra venstre; Morten Goodwin, Eirik Norman Hansen, Ann-Helen Moum og Tonje Hessen Schei. Foto: Kristian Thomassen.

- Den digitale Digitalkonferansen ble svært godt mottatt. Vi opplevde stor pågang og engasjement, noe vi setter enorm pris på. Kanskje vi skal fortsette å tilby arrangementer på digitale flater?

Innovasjonspris til AppSens

 

Fra venstre; Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, Tord Ytterdahl, CEO i AppSens og konstituert daglig leder Digin, Jeanette Tharaldsen. Foto: Kristian Thomassen.

Årets innovasjonspris gikk til AppSens, et selskap som har utviklet en smart hjerterytmesensor for tidlig deteksjon av hjerteflimmer.

AppSens møtte stor konkurranse fra de andre finalistene: Indico Systems, Semine og RSM Imagineering.

Her kan du lese mer om innovasjonsprisen. 

Jern i ilden

Fra venstre; styreleder i Digin, Tone Speilberg Birkenes, Kristian Råmunddal og Geir Haugum fra Business Region Kristiansand, og Konstituert daglig leder Digin, Jeanette Tharaldsen.

I 2020 fikk Digin finansiering fra Kristiansand kommune ved Business Region Kristiansand for prosjektet «Digins Digitale Innovasjonshub» (DDI). 

- Prosjektets hovedmål er å sikre arbeidsplasser, innovasjoner og nye bedrifter gjennom samarbeid.

Digin skal også jobbe for å sikre inkludering og nyskaping i prosjektet Digin INK, som er finansiert av Agder fylkeskommune. 

- Digin INK skal skape møteplasser som inkluderer større og bredere. Det skal være et lavterskeltilbud. Vi forventer at dette prosjektet vil resultere i kompetanse, arbeidsplasser og nyskaping, forteller Tone Speilberg Birkenes, styreleder i Digin.

Digin INK-prosjektet har allerede resultert i et digitalt programmeringskurs i Python – noe som vakte stor interesse i regionen. Over 60 personer deltok.

Året som kommer

- I 2021 skal Digin få ny daglig leder. Det er noe vi ser frem til å få på plass. 

- I tillegg skal vi jobbe videre med å skape møteplasser og samarbeidsarenaer for våre medlemmer, og ikke minst skape gode resultater i prosjektene våre, avslutter Tharaldsen.