Fra venstre: Jeanette Tharaldsen, kommunikasjonsansvarlig i Digin og Cathrine Stien, daglig leder i Digin.

Årsoppsummering for Digin – Et år med vekst, samarbeid og innovasjon

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har vært en del av Digin sin reise dette året. Vi ser frem til å fortsette vårt arbeid i 2024, og gleder oss til å dele fremtidige suksesser med våre medlemsbedrifter, samarbeidspartnere og andre Digin-venner.

2023 har vært et bemerkelsesverdig år for Digin. Med et år fylt av samarbeid, innovasjon og engasjement, har Digin blant annet styrket sin posisjon i IT-bransjen, fått tildelt bronsestatus hos European Secretariat for Cluster Analysis og gjennomført mange suksessfulle arrangementer. Daglig leder, Cathrine Stien uttrykker stor takknemlighet for innsatsen som har blitt lagt ned. Vi ønsker også velkommen til 7 nye medlemsbedrifter dette året.

Kjerneelementer i året som gikk:

  • Godt samhold og nettverk: Det har vært et år preget av et et sterkere fellesskap innenfor klyngen. Tilrettelegging og initiativ for møtplasser, både med og uten faglig innhold har vært viktig. 
  • Styrking av bransjen: Gjennom ulike initiativer har Digin uttrykt ønske om å bygge en sterkere IT-bransje, blant annet med et felles leserinnlegg i fædrelandsvennen.
  • Fokus på unge talenter: En viktig del av Digin sin visjon har vært å tilrettelegge for unge talenter på Sørlandet, for å sikre regionens fremtid innen teknologi og innovasjon.

Topp 10 for årets høydepunkter:

Game-on eventet på UiA: Dette arrangementet markerte en brobygging mellom studenter med digital kompetanse og bedrifter i regionen, en verdifull mulighet for nettverksbygging og talentutvikling.

Digitalkonferansen: 16. mars var en utrolig innholdsrik og fin dag som samlet over 200 deltakere, 16 foredragsholdere og et spennende program dedikert til utviklere og IT-entusiaster.

Paneldebatten om digitalisering og likestilling: Dette viktige initiativet, i samarbeid med Universitetet i Agder og Kristiansand kommune, belyste digitaliseringens rolle i et likestillingsperspektiv.

Arendalsuka 2023: En uke fylt med lærerike debatter, nettverksbygging og samarbeid, hvor våre partnerbedrifter gjorde en formidabel jobb. Vi er så takknmelige for alle som bidro!

Techpoint: Fantastisk konferanse med høyt nivå! På dag 2 hadde Digin et eget fagspor innen cybersikkerhet, noe som tiltrakk mange deltakere. Vi presenterte en live cyberøvelse på scenen og fikk vist frem viktigheten av forberedelse, samt hvordan godt samspill mellom deltakerne kan løse cybertrusler på en bedre måte.

Security Talks: Over 90 deltakere samlet 10. oktober seg for å diskutere og lære om det nyeste innen IT-sikkerhet, et vitnesbyrd om klyngens engasjement for cybersikkerhet.

Girl Tech Fest: Dette arrangementet samlet 140 barn og voksne for å inspirere unge jenter til å utforske en fremtid innen teknologi.

Refresh IT: Et årlig høydepunkt som bringer sammen studenter og ledende bedrifter, og fortsetter å være en suksess for både bedrifter og studenter.

Bronsemerke fra ESCA: En stor anerkjennelse som bekrefter Digin sitt utmerkede arbeid og legger grunnlaget for videre vekst. 

Julemingling med Digin: En avsluttende feiring av året med fokus på innovasjon, entreprenørskap og nettverksbygging. Det var utrolig spennende når vi delte ut Sparebanken Sør og Digin sin årlige Innovasjonspris. Vinneren var Newbringer.

Digin ønsker å takke alle som har bidratt til å gjøre dette året helt fantastisk. Vi ser frem til et nytt år med nye muligheter og utfordringer, ytterligere vekst, samarbeid og innovasjon. Vi oppfordrer alle som ønsker å bli en del av våre spennende initiativer neste år til å melde seg.

Til slutt, en hjertelig hilsen for en fin førjulstid, og ønsker om en god jul og et godt nyttår til alle.