Fra venstre: Øyvind Sørøy, Sølvi Loftesnes og Cathrine Stien.

Abacus IT – skaper merverdi for din bedrift

Abacus IT er en av Norges største Visma-Partnere og er en totalleverandør innen IT. Nå har de nylig blitt medlem av Digin og ser frem til å vokse på Sørlandet. Per i dag teller Abacus IT over 100 ansatte fordelt på kontorer i Son, Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Drammen, Ålesund, Verdal, Sandnes – og nå Kristiansand. 

Til tross for å være en landsdekkende bedrift, er det et stort fokus på tilstedeværelse i sine respektive lokalsamfunn, med mennesker i fokus. Vi møtte Sølvi Loftesnes og Øyvind Sørøy i de nye lokalene i Q-lab, hvor de har etablert kontoret sitt.

Hvem er Abacus IT og hvilke tjenester kan dere tilby, spurte vi.

– Abacus IT dekker de fleste regioner i landet, men vi som sitter her i Kristiansand er selvfølgelig opptatt av hvordan vi kan være synlig i lokalområdet vårt. Vi kan levere et bredt spekter av tjenester, men vårt største fokus de siste årene har vært å flytte bedrifters datasystemer ut i skysystemer, noe som demonstrerer Abacus ITs engasjement for innovative løsninger, sier Sølvi.

Sterk vekst

Abacus IT har opplevd en imponerende vekst siden oppstart for 19 år siden, med en omsetning som har krøpet seg opp mot 135 millioner kroner og en bemanning som nå teller over 100 ansatte. De har mottatt en rekke priser de siste årene, fra leverandører, næringsforumer og ikke minst Gaselle. Dette er prestasjoner som underbygger deres stabilitet og vekstkapasitet. Øyvind Sørøy ble en del av Kristiansand-satsingen da Abacus IT kjøpte opp Direct IT tidligere i år: https://abacus-it.no/nyheter/abacus-kjoper-direct-it/

– Vi har fått en god start med eksisterende kunder gjennom oppkjøpet. Kundene kan nå nyte godt av det store kompetansemiljøet Abacus tilbyr. Med egne datasentre tilbyr Abacus IT sikker drift, backup, ERP, og IT-sikkerhet, noe som gjør oss til en pålitelig partner for bedrifter i en digital tidsalder, sier Øyvind.

Fokus på talentutvikling

Abacus IT har også en tradisjon for å utvikle talenter, med et traineeprogram internt i bedriften. I Kristiansand ønsker Sølvi og Øyvind nå å åpne dørene for studenter, og ser for seg å ansette 3-5 nye medarbeidere innen de neste tre årene.

Som en av landets største Vismapartnere, og med utmerkelsen ‘Årets Visma-partner’ i 2021, er Abacus IT en stor aktør innen ERP og logistikk. De tilbyr også spesialtilpassede løsninger som integrerer sømløst med Visma, SuperOffice og Power BI. Sikkerhet er i sentrum for alle tjenester.

Digin er en viktig arena

Abacus IT med Sølvi og Øyvind i spissen ser frem til å delta mer i aktivitetene hos Digin. Dette kan være en mulighet til å knytte kontakter, bli bedre kjent med miljøet og få med seg kompetansehevende samlinger. Som en av klyngens nyeste medlemmer, har Abacus IT klare intensjoner om å være både aktive deltakere og bidragsytere.

– Vi ønsker gjerne å bidra til et større regionalt samhold og samarbeid, så det er bare å ta kontakt med oss om det planlegges arrangementer hvor vi kan bidra med vår kompetanse, fortelle fra våre erfaringer eller ha et tettere samarbeid med studentene, sier Sølvi.

Digin ser frem til videre samarbeid med Abacus IT og ønsker lykke til med videre vekst.