Cathrine fra Digin snakker med Stian og Thomas fra Swipload

Arendalsuka oppsummert

Digin hadde en helt strålende Arendalsuke ombord på S/S Solrik, for det meste ved kai på Tyholmen – men også flere fine seilaser i løpet av uka. Gjennom uka var det mange spennende arrangementer og innlegg fra våre medlemsbedrifter. 

Nydelig sommervær og en knallgod start på uka

Mandag startet med en god innføring i IT-sikkerhet fra Point Taken og innblikk i geografisk IT med Norkart. Senere på dagen fikk vi både foredrag og panelsamtale med Bouvet, hvor tema var "Hvordan overleve en digital pandemi?".

Hver dag under uka arrangerte vi også «Solrike historier fra Agder med Digin!» Og mandagens gjest var Swipload, som bygger Norges ledende digitale plattform for formidling av transportoppdrag. Det var veldig gøy at flere nye og gamle bekjentskaper fra IT-miljøet stakk innom i løpet av dagen for å høre på. Et annet fast innslag vi holdt hver dag, utenom fredag var Livepodden til Egde - Egderøre. Øyvind og Andreas har ledet denne podcasten på en glimrende måte gjennom uka. Ukens første gjest var Cathrine Stien, daglig leder i Digin som var strålende fornøyd med debuten av Arendalsuka, både været og de gjennomførte arrangementene. 

Podcast

Innholdsrike dager med IT-miljøet på Agder

Tirsdag startet Norkart med innlegget "Kunstig intelligens og overvåkingssamfunnet" som var svært interessant. Norkart stilte også opp på panelsamtale etterpå med Kristiansand kommune, Egde, Ager Energi, Bouvet og Webstep. Tema var «Agder - Norges svar på Austin TX?» På grunn av regn gjennomførte vi arrangementet under dekk, men det ordner seg veldig greit når vi har et fantastisk crew ombord på båten som ordner det meste.

sofaprat

Agder Energi og Egde stilte også opp på Solrike historier fra Agder, og Agder fylkeskommune gjestet tirsdagens podcast. Seilas den ettermiddagen var det Atea som gjennomførte, og været klarnet opp i tide for Sørlandsidyll i skjærgården, som passet bra for spennende debatt på dekk med Norkart, Agder fylkeskommune og Atea – «Veien til et smartere Agder». Alexander fra Norkart skrev et fint innlegg i etterkant som vi anbefaler alle å lese.

Onsdag var det duket for strålende sommervær og innholdsrike arrangmenter ved Tyholmen. Bouvet startet med et interessant innlegg om VR til bruk i industri og infrastruktur og vi fortsatte med "Solrike historier med Digin" der Innomar var gjest og fortalte om sin gründerreise.

I Egde sin Livepod – Egderøre kom gjester fra Abel og Helsepartner Nord og ble intervjuet. På ettermiddagen hadde Point Taken AS og Webstep invitert nye og gamle bekjentskaper fra IT-miljøet på seilas. Egde fikk også seilt med sine Egder og bekjentskaper rett etterpå, dobbel seilaslykke på en kveld for oss i Digin.

Webstep

Noe for alle techinteresserte de siste dagene på Arendalsuka 

Torsdag var fokuset blant annet kunstig intelligens, VR-teknologi og suksesshistorier med unge utviklere i sommerjobb. Første arrangement var det Mechatronics Innovation Lab som stod for med "Industriell 3D - printing" og inneholdt interessante lyntaler og debatt. I panelet var det representanter fra Sintef Manufacturing, DNV, Ivaldi Group, Lærdal Medical og Mechatronics Innovation Lab.

Andre arrangement for dagen var "Økt konkurransekraft gjennom bruk av kunstig intelligens», arrangert av AI:Hub. Her fikk vi også lyntaler og panelsamtale. Gjestene AI:hub hadde inviter var fra UiA, Otte, Cluster for Applied AI, AIVEO og INTOTO

Så fikk vi høre Solrike historier fra Agder med unge utviklere som har jobbet hos Egde i sommer med IT-prosjekter i Dyreparken, før vi avrundet med Egde sin Livepod – Egderøre. Dagens gjester var fra AI:Hub og Mecathronics Innovation Lab. Her var det en begeistret heiagjeng som lyttet til og skapte masse energi i rommet under dekk på S/S Solrik. Vi anbefaler å lytte til alle episodene i podcasten for her er det mye snacks fra IT-bransjen. 

Hver dag fra kl 16 under Arendalsuka var det også tilrettelagt for hyggelig mingling og nettverksbygging – «Småprat og refleksjoner med IT-miljøet på Agder på S/S Solrik". Flere nye og gamle bekjentskaper fra IT-miljøet kom innom oss og slo av en prat eller hørte på innleggene og debattene i løpet av uka. Det var utrolig hyggelig å hilse på nye fjes i tillegg til gamle kjente. 

Vi klarte jammen meg også torsdagskveld å fylle båten med masse damer fra ulike industrier i regionen sammen med NEW - NODE og Eyde Women. Det ble en hyggelig kveld hvor mangfold og inkludering ble belyst gjennom ulike perspektiver.

NEW

Snik-rekruttering til IT-bransjen?

Fredag var veldig spennende for oss, da vi arrangerte "Tech-treff" hvor vi ønsket å inspirere og begeistre skoleelever og ungdom – som en dag skal ut i arbeidslivet. Derfor inviterte vi Mechatronics Innovation Lab som kom og viste frem teknologi på en morsom måte. Vi hadde besøk fra "robothunden" Spot (Milo) og segway-roboten Loomo og barna fikk lov til å styre dem selv. Takk til Karianne Ormseth som tok med robotene, slik at Tech-treffet ble ekstra stas for alle.

I tillegg fikk vi høre fra Bouvet om hvor gøy det er å jobbe innenfor IT. Vi håper at slike arrangementer som i dag kan bidra til at vi får flere unge til å tenke på en fremtid innen IT, utvikling og teknologi.

Bouvet

Oppsummert har vi i Digin opplevd stort engasjement fra våre medlemsbedrifter og besøkende gjennom uken, fått nye bekjentskaper, opplevd spennende debatter og lyntaler og forhåpentligvis fått rekruttert (eller iallfall begeistret) unge og lovende til IT-bransjen. Rammene rundt, med alt det Arendalsuka byr på - har vært helt fantastisk og vi gleder oss allerede til neste år.

Takk til alle som har vært å bidra – og en ekstra takk til medlemsbedriftene våre som var med på å arrangere sine eventer; Agder Fylkeskommune, Webstep, Norkart, Mechatronics Innovation Lab, Bouvet, Business Region Kristiansand, Egde, Atea, Point Taken og Oxidane Venture.

Point taken