CASSINI Hackathon arrangeres i Kristiansand

Det er med stor glede og stolthet at vi er med på å arrangere CASSINI Hackathon 12-14. mai i Kristiansand! 

Sammen med Bølgen Bærekraftsenter, Visit Sørlandet, Bærekraftfestivalen og UiA skal vi få være lokal arrangør av arrangementet som er en del av EUs satsing på entreprenørskap og innovasjon. Sentralt denne helga er romfartsteknologi for å sikre et digitalt og bærekraftig Europa. Hackathonet blir arrangert samtidig i 10 europeiske byer den 12-14.mai.

Temaet er bærekraftig reiseliv og deltakerne utfordres til å finne innovative løsninger eller designe nye produkter og tjenester ved bruk av romfartsdata.

Klima-avtrykket i fremtidens reiseliv

Målsetningen er løsninger som kan gi flere besøkende tilgang til destinasjoner i Norge uten å skade eller belaste det naturlige miljøet under reiser og opphold. Hackathonet har overskriften (RE)VisitEurope og presenterer tre hovedutfordringer:

-Finne bærekraftige destinasjoner

-Utforske byer og kulturer

-Utforske naturen med varsomhet

Hvorfor skal du delta?

  • Kode fremtiden

Dra nytte av dine unike ferdigheter for å lage løsninger til kritiske problemer som bokstavelig talt påvirker fremtiden vår.

  • Test ut ferdighetene dine

Brett opp ermene og konkurrer mot andre kodere, kreative og forretningseksperter for å vinne!

  • Oppdag EU romfart

Kom for å utvikle din forståelse av Copernicus, Galileo og EGNOS med vår skreddersydde opplæring og støtte, og lær å designe for fremtiden.

  • Utvid nettverket ditt

Møt andre hackere og eksperter blant annet fra det europeiske romøkosystemet. Få erfaring med nettverk og utvid tilkoblingene dine.

  • Få tilgang til ekspertkunnskap

Snakk med våre tekniske og forretningseksperter som vil være til stede under hele arrangementet for å hjelpe, gi råd og støtte deg for å nå dine mål.

  • Vinn premier!

Ikke gå glipp av sjansen din til å vinne premier på lokalt og europeisk nivå. Penger og veiledningsmuligheter er bare to av de mange premiene du kan vinne.

Cassini

Spente samarbeidspartnere

–Visit Sørlandet satser på utvikling av bærekraftige destinasjoner. Timingen er perfekt. Reiselivet har vært gjennom en skikkelig tøff periode, og nå vil vi at turistene skal strømme til Sørlandet og Norge. Å se på digitalisering og bruk av satellittdata for å øke bærekraft, attraktivitet og tilgjengelighet er veldig spennende, sier Synnøve Aabrekk, daglig leder for Visit Sørlandet.

Cathrine Stien i Digin mener dette kan gi spin-off effekter og bidra til reell verdiskapning og unike muligheter for dem som sitter på gode ideér og har interesse for dette feltet. Tenk å få mulighet til å utvikle løsninger med så spennende verktøy som Copernicus observasjonsdata og tjenester, satelittposisjoner og navigasjonstjenester fra Galileo og EGNOS og nye digitale teknologier som feks maskinlæring, AR/VR eller blockchain.

Solveig Nilsen fra Bølgen bærekraftsenter er også begeistret: – Her får vi anledning til å booste reiselivet og gi støtte til grønne gründere! Kombinasjonen space tech og reiseliv er skikkelig gøy! Vi håper arrangementet skal føre til både nye gründerbedrifter og nye samarbeid.

Skal finne de beste forretningsidéene

Målsetningen er løsninger som kan gi flere besøkende tilgang til destinasjoner i Sør Norge uten å skade eller belaste det naturlige miljøet under reiser og opphold. Hackathon-deltakere får tilgang på data fra Galileo & EGNOS og Copernicus, og man får tilgang på teknisk rådgiving og forretningsutvikling gjennom utvalgte mentorer - både fra Cassini sentralt og lokalt i Kristiansand. De beste forretningsideene kan også vinne premier i form av både pengepremier og rådgivning for å få ideen på beina. 

premier

Det er ikke bare kodere og hackere som inviteres. Kreative forretningsutviklere, gründere, kunstnere, miljøvernere og selvfølgelig reiselivet selv oppfordres til å delta. Det settes sammen tverrfaglige team som sammen skal knekke kodene og programmere løsninger for et bærekraftig reiseliv. 

Påmeldingen har åpnet

Les mer og meld deg på CASSINI Hackathon her. Husk å bestille tidlig da det er begrenset antall plasser! Sjekk ut arrangementet på Facebook her.

25. april - 5.mai arrangeres også “Big Ideas Campaign” med flere arrangementer, og i perioden frem mot selve hackathon-helgen kan man danne team og nettverke med alle deltakerne. Følg med for å holde deg oppdatert på arrangementer denne uken! Kontakt gjerne cathrine@digin.no for mer informasjon.

Hackathonet støttes av Kristiansand kommune, Norsk Romsenter, Mechatronics Innovation Lab, Norkart, Solsys Mining, Start Norge og Goontech og er åpent for alle som er entusiastiske for entreprenørskap, turisme og EUs romteknologi.

Dette må du ikke gå glipp av!