Fra venstre: Anette Nygård, Terje Klungland og Christine Wassengen er trioen som drifter CoWorx.

CoWorx ekspanderer igjen

I mars fylte CoWorx Kristiansand – byens gründerhus, fem år. Med en jevn flyt av medlemmer, og god støtte fra Innovasjon Norge, klarte de seg gjennom en hard høst som følge av pandemien.

Med ny driv tok CoWorx fatt på 2021, og fremover er det mye spennende som skjer.

I august åpner CoWorx Hovden. Terje Klungland, daglig leder i CoWorx, ser at behovet for å kunne bytte arbeidsplass, både for gründere og vanlige arbeidstakere har vokst. – Dette har nok vært en av de positive konsekvensene av Covid 19, hvor mange har måttet sitte - og fremdeles sitter på hjemmekontor. Det å kunne komme seg ut, og bytte «stue» innimellom kommer bare til å bli mer og mer populært i årene som kommer. Selv når pandemien er over. Flere og flere bedrifter legger til rette for at deres arbeidstakere kan jobbe fra hvor de vil, sier Terje.

Hvorfor Hovden?

– Mange Sørlendinger har hytte på Hovden som de benytter seg mye av, spesielt i vinterhalvåret. Derfor ser vi muligheten for å kunne tilby nettopp en arena der hvor man kan jobbe fra. Med hele familien på hytta er det ikke alltid så enkelt å konsentrere seg om jobb. I tillegg tilrettelegger det for de som ønsker seg en langhelg, eller en hel uke for den saks skyld, på hytta. Når barna står i bakken i vinterferien, kan de voksne kjøpe seg et dagspass på CoWorx, og dermed få unnagjort en hel dags arbeid i fine omgivelser uten å måtte tenke på at oppvasken på hytta egentlig burde vært tatt. Samtidig får du muligheten til å bli kjent med andre i samme situasjon, og vi tror og håper at nettverket vil vokse seg stort slik det har gjort i både Kristiansand og Mandal, legger Terje til.

Har du medlemskap hos CoWorx Kristiansand, har du også tilgang hos både CoWorx Hovden og CoWorx Mandal. CoWorx ekspanderte i august 2018 og åpnet CoWorx Mandal noe som har vært en stor suksess. Nå er håpet at det samme vi vil skje på Hovden.

– Vårt største ønske er å tilrettelegge for både gründere og de som trenger et sted å jobbe fra. Vi føler vi er på god vei, og ser virkelig frem til å åpne dørene på Hovden for aller første gang 27. august, avslutter Terje.