Blid gjeng hos Crayon. Fra venstre: Tommy Johannessen, Jørn Nørvåg, Åsne Holtklimpen, Tom-Inge Larsen og Silje Hansen

Crayon – Sørlandet er muligens den mest spennende regionen å følge de neste fem årene

Siden etableringen i Agder har Crayon opplevd betydelig vekst og teller nå 20 ansatte. Det multinasjonale selskapet spesialiserer seg i programvare og IT-tjenester og har ambisiøse planer om videre ekspansjon. De opplever Sørlandet for tiden som en blomstrende region.

Nå har selskapet som har etablert kontorer i Arendal og Kristiansand meldt seg inn i Digin, og vi tok en prat med Christian Knarvik, leder for satsingen i sør. Crayon har som mål å øke arbeidsstyrken til minst 30 innen utgangen av året. “Sørlandet er muligens den mest spennende regionen å følge de neste fem til ti årene. Det er massiv vekst, og det er mange flinke folk i området. Vi skal være en attraktiv arbeidsplass å komme til – uansett om du flytter fra andre regioner i Norge eller utenfor landegrensene. Vi trenger folk med den rette kompetansen og ser etter det vi kaller hel ved ” sier Knarvik. 

crayon

Crayon, som har spinnet ut av fra Telenor ble etablert i Oslo i 2002 har nå avdelinger i mange land. Med en tilstedeværelse i alle regioner sysselsetter selskaper over 4.500 mennesker i 50 avdelinger i 46 land. Det er notert på Oslo Børs, og bare i Norge planlegges det å rekruttere rundt 100 nye ansatte i 2023.

Utvider horisonter og bygger nettverk

Selv om selskapet har en bredere tilstedeværelse, inkludert avdelinger i Bergen og Stavanger, er fokuset klart: å skape en sterkere kultur og et synlig nærvær i Arendal, Grimstad og Kristiansand. Initiativet handler om mer enn bare synlighet; det handler om å skape et samarbeidende miljø hvor likesinnede fagpersoner kan bygge nettverk, delta på seminarer og ta del i lavterskel after-work IT-samlinger. “Målet er å gjøre Sørlandet til et sted hvor folk vil bli og jobbe, løfte IT-sektoren og fremme samarbeid mellom aktører på Sørlandet – også de andre konsulentselskapene” påpeker Knarvik.

På kontorene til Crayon i Kristiansand treffer vi Åsne Holtklimpen som jobber som teknisk løsningsarktitekt. Hun forteller Digin om hvordan Crayon er dedikert til å sørge for at ansatte deltar på relevante kurs og blir oppmuntret til å skaffe sertifiseringer. "Vi er kjent for konsultasjoner og lisenser på skytjenester, inkludert Google, Amazon, og Microsoft. Vi har en bred kundebase som blant annet inkluderer mange kommuner i Norge. Selskapet samarbeider med flere aktører om sikkerhet og datahåndtering, med sterk vekt på sikkerhetsoperasjoner." forteller Åsne.

Kundesentrert tilnærming

Agder er en konkurransedyktig region med mange sterke aktører som tilbyr konsulenttjenester. Hvordan tenker dere at dere skal skille seg ut i denne sektoren?

" I Crayon er vi alltid på kundens side og tilbyr tjenester som er riktige for klienten, og vi er nøye på å holde oss oppdatert på de nyeste temaene for å gi kunden de beste mulige løsningene. Hvis en kunde spør om en tjeneste vi ikke har, gjør Crayon det til et poeng å skaffe noen som kan tilby det." sier Åsne.

"Vi tilbyr også gratis kurs innenfor ulike IT-verktøy som alle kan melde seg på. Dette har vi fått veldig bra respons på og det gir en merverdi for potensielle kunder, samarbeidspartnere eller ansatte".

Samarbeid med Digin

Crayon har nylig blitt med i Digin. Med denne avgjørelsen har gjengen hos Crayon som mål å gjøre seg mer synlig i regionen, bidra under aktiviteter og generelt heve statusen til IT i Sør-Norge. "For oss i Crayon handler det om mer enn å etablere et solid fotavtrykk i Sør-Norge. Vi har et brennende ønske om å skape et levende og engasjerende arbeidsmiljø, stimulere til faglig utvikling og tilby topp service til kundene våre." sier Åsne.

"Hvis du er nysgjerrig på oss er du hjertelig velkommen til å stikke innom oss på en kopp kaffe; det er tross alt alltid spennende å være med på å styrke regionen og knytte sammen mennesker med en felles interesse for IT. Eller ta turen innom neste IT-lønningspils, noe vi har tatt initiativ til her for IT-miljøet i Kristiansand. Bli med i gruppa på Facebook eller Meetup så får du kontinuerlig informasjon om tid og sted," avslutter Åsne med et stort smil.