Fra venstre: Tor Oscar Wilhelmsen, Bjørnar Risdalen, Hanne Sjursen, Henriette Andersen og Trym Staurheim.

- Det er vårt samfunnsansvar å hjelpe studenter ut i arbeidslivet

Tor Oscar Wilhelmsen, fagleder i Knowit Sør, var en av dem som stilte med stand og pitch under årets Refresh IT.

Refresh IT er et tilbud til bachelorstudenter på IT og informasjonssystemer ved UiA. På arrangementet, som er et samarbeid mellom Universitetet i Agder (UiA), Digin og CoWorx, får bedrifter mulighet til å pitche aktuelle forslag til bacheloroppgaver til studentene. 

- Vi har i en årrekke engasjert oss for studenter. Ved hjelp av bacheloroppgaver, praksisplasser og faglige arrangementer ønsker vi å bidra til at studentene på UiA er forberedt på arbeidslivet, forklarer Wilhelmsen. 

Tor Oscar Wilhelmsen og Jeanette Tharaldsen.

Nettverksarena

Wilhelmsen synes Refresh IT er en fin arena for å knytte nettverk blant potensielle arbeidstakere.

 - I fjor ansatte vi en student etter at hun hadde praksis hos oss. Det viser hvor viktig det er at vi gjør dette i fellesskap slik at vi får påfyll i markedet. Etterspørselen etter folk er stor, og vi må gi studentene et tilbud slik at de ikke flytter ut av regionen. 

Virkelighetsnært

 Tilbudet er også populært blant studentene.  

- Dette er en ypperlig mulighet for oss til å knytte nettverk og få mer erfaring. Bacheloroppgaven vår blir mer virkelighetsnær, sier Trym Staurheim, som er student. 

- Jeg er veldig glad for at vi har dette tilbudet. Jeg vet ikke hvordan de skriver bacheloroppgaver andre steder i landet, men jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er et stort pluss for oss, legger medstudent Bjørnar Risdalen til.

- Refresh IT gjør det lettere for oss å se for oss hvordan arbeidslivet blir, påpeker Henriette Andersen, som også er student. 

Markedsplass

Det er femte året Refresh IT blir arrangert. Carl Erik Moe, instituttleder ved Institutt for informasjonssystemer, forteller at arrangementet har stor suksessrate.

- Hvert år fører dette til ansettelser av nyutdannede studenter fra IT og informasjonssystemer.

Bachelorstudenter fra IT og informasjonssystemer skal gjennomføre et utviklingsprosjekt som bacheloroppgave, og derfor er dette arrangementet skreddersydd for dem.

- Dette er en markedsplass hvor bedrifter kan presentere seg og sine prosjektideer. Studentene får en fin mulighet til å knytte nettverk og diskutere ideer. Det er viktig for oss på UiA å komme oss ut. Det gjelder oss ansatte også, avslutter Moe.