Panelsamtale om digitalt samfunnsansvar. Fra venstre: Debattleder Kristian Lindeberg Grindheim fra Bouvet. Kamilla Sharma fra Nkom, Cathrine Stien fra Digin og Frode Ugland fra Techpoint. Leif Skiftenes Flak deltok også i dagens panelsamtale.

Digitalt samfunnsansvar til Sørlandet

Torsdag 1. juni arrangerte Bouvet, Digin og UiA frokostseminar for å bli bedre kjent med hva digitalt samfunnsansvar innebærer og hva vi på Sørlandet konkret kan gjøre for å ta dette ansvaret. 

Mange tok turen til Bouvet på Kjøita og startet dagen med å bli bedre kjent med begrepet "digitalt samfunnsansvar" (Corporate Digital Responsibility). Målet med seminaret var å diskutere hvordan vi på Sørlandet, både bedrifter og oss som personer kan bidra for at dette kommer høyt opp på agendaen. Det er økende forventninger om at organisasjoner skal ta samfunnsansvar og ha grundige strategier og planer for å oppfylle dette ansvaret. Å gjøre det, kan derimot være vanskeligere enn å prate om det. 

Leif Skiftenes Flak, professor ved UiA og initiativtaker for GoforIT holdt første foredrag med å fortelle om hva som ligger i det nye begrepet digitalt samfunnsansvar.

leif

– Dette ble moro og lokalene passet veldig godt til slike arrangementer! Jeg synes rammen rundt det hele ble veldig fin og det var gøy at det kom så mye folk. Jeg kjente på en veldig bra stemning og synes det var mange interessante diskusjoner – også i pausene. Veldig fint å kunne være med å bidra til å ta ting vi arbeider med internasjonalt og nasjonalt hjem til en engasjert og fremoverlent region, sa Leif etterpå.

Etter innledningen deltok Kari Oanh Gjerald fra Vennesla kommune som jobber som digitaliseringsrådgiver/veileder i kommunen, i en interessant "sofaprat" med Leif. 

bouvet

Leif deltok også i paneldebatten som var neste punkt på programmet og inviterte opp Kamilla Sharma – direktør for marked og tjenester hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Frode Ugland – daglig leder i Techpoint og Cathrine Stien, daglig leder i Digin.

Kristian Lindeberg Grindheim fra Bouvet, som ledet panelsamtalen var fornøyd med at de ivrige paneldeltakere hadde mye på hjertet. – Utrolig gøy at det kom så mye folk og at det var et så bra engasjement hos dem som deltok.

Flere ønsket å uttrykke sin begeistring i etterkant av panelsamtalen. Daglig leder i Digin er glad for at dette temaet var på dagens agenda. – Jeg synes at vi fikk belyst temaet på en god måte. Det er et svært bredt tema og det var egentlig ganske interessant at vi klarte å belyse så ulike sider av dette i dag. Leif gjorde en god jobb med å ta oss kort gjennom en innledning for temaet og deretter forklare hvordan skolesektoren og Vennesla kommune jobber med dette ansvaret. Panelsamtalen ble veldig bra, det var fint å være innom både de regionale fortrinnene og utfordringene mens man også er klar over det globale bildet, sier Cathrine.

Helene Tønnessen, regionsleder for Bouvet Sør stiller seg i rekken med arrangører som er veldig fornøyd med dagen. – Når alle er enige om at vi ikke bare må, men kan og vil, da får vi det til! Med engasjementet som kom til uttrykk på samlingen for å løfte regionen sammen, så kunne det nesten ikke gått bedre. Nå ser alle frem til videre samarbeid og fremtidige møteplasser for å fortsette realiseringen av å ta et digitalt samfunnsansvar.

gjeng

Ekstra smakfull kaffe til panelsamtalen

Når man starter dagen tidlig for å høre og snakke om et så viktig tema er det ekstra godt med smakfull kaffe. Deltakerne fikk velge fra et godt utvalg av kaffedrikker fra Carlos Coffee. Barista Håkon Carlos tok imot alle med et stort smil. I tillegg til god kaffe var det også deilige forfriskninger, godt vertskap og engasjerte deltakere.

kaffe

bouver

folk

cathrine

Foto: Håkon Rossebø, Bouvet.