Jo Erlend Thunberg, avdelingsleder for informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Tangen vgs ønsket velkommen.

En inspirerende dag på Techpoint Future

Den 17. september ble Techpoint Future arrangert på Tangen Videregående Skole, og det var en flott dag fylt med teknologi, inspirasjon og kompetanseheving for elevene. Dette arrangementet, som nå har blitt en årlig tradisjon, ga både elever og bedrifter en unik mulighet til å nettverke og utforske fremtidens teknologiske muligheter.

Dagen før selve Techpoint-konferansen ble en innholdsrik dag, der elevene ved Tangen videregående skole skulle få et innblikk i hvordan teknologi og digitalisering former morgendagens samfunn.

Flere av de fremste teknologibedriftene i regionen var til stede, blant annet Kristiansand kommune, Sparebanken Sør, Norkart, Netsecurity, Kartverket, Å Energi, Sikri, Mechatronics Innovation Lab og Universitetet i Agder. Gjennom presentasjoner og interaktive workshops fikk studentene anledning til å lære direkte fra ekspertene og få en følelse av hvilke spennende karrieremuligheter som finnes innen teknologi- og IT-sektoren.

Unge talenter er viktige for fremtidig arbeidsliv

Cathrine Stien, daglig leder i Digin, holdt en inspirerende presentasjon der hun fremhevet hvor avgjørende unge talenter er for fremtiden i IT-bransjen. Hun understreket viktigheten av å tiltrekke og utvikle morgendagens arbeidskraft, og oppfordret elevene til å bruke denne dagen aktivt – både for å knytte nye kontakter og for å delta på workshops. Her kunne de få innsikt i hva som skjer i bransjen og hva de kan forvente når de skal søke jobb eller gå ut i lære. Stien fremhevet også at det finnes mange spennende jobber i Agder, og roste de tilstedeværende bedriftene for å tydelig synliggjøre sine satsingsområder.

Vi opplevde at elevene viste stor interesse og nysgjerrighet denne dagen, og vi håper mange fikk øynene opp for hvordan teknologiske ferdigheter kan bli deres springbrett inn i en givende karriere på sikt.

Takk til Universitetet i Agder som samarbeidet med Tangen vgs for å gjøre Techpoint Future mulig. Dette blir det tredje året dette gjennomføres og det har allerede etablert seg som en viktig møteplass mellom næringslivet og elever som er interessert i IT og teknologi. Vi i Digin er stolte av å ha vært en del av denne dagen og ser frem til å fortsette å støtte og inspirere unge som skal ut i lære, praksis og arbeidslivet.

Se den fine filmen fra dagen her (laget av elevene ved medieproduksjon).

Vi takker alle som deltok og bidro til å gjøre denne dagen så vellykket, og vi gleder oss allerede til neste års Techpoint Future!