Fin gjeng samlet hos Experis

Experis satser på IT-Talenter og partnerskap innenfor digital transformasjon

Vi tok turen til et av Digins nyeste medlemmer, Experis, som er en del av ManpowerGroup. Experis er et ledende konsulentselskap innen IT i Norge med mer enn 700 konsulenter og partnere med lang erfaring med prosjekt- og løsningsleveranser innen IT til både offentlig og privat sektor. Den globale ManpowerGroup-familien består av Experis, Manpower, Jefferson Wells, og Talent Solutions. 

Silje Løland Trondsen, regionalleder i Experis har et stort engasjement for å fostre neste generasjons IT-talenter gjennom Experis Academy, i tillegg til å levere topp IT-tjenester og rådgivning.

Hva tilbyr dere i Experis, Silje?
– Experis tilbyr et spekter av IT-konsulenttjenester, ledet av våre eksperter som veileder kundene våre gjennom den digitale transformasjonens kompleksitet, fra den innledende fasen til prosjektets fullføring. Målet vårt er å bistå virksomheter i å oppnå deres ambisjoner gjennom metodisk strukturerte prosesser og etablering av best practice. Jeg er stolt av vår tilnærming til å levere skreddersydde løsninger fra idefasen til den endelige implementeringen, inkludert utrulling, forvaltning og videreutvikling av f.eks applikasjoner, forteller Silje. 

Experis har bred erfaring, fra store prosjekter i etablerte organisasjoner til mindre, spesifikke initiativer. Dette inkluderer støtte gjennom digitale transformasjonsreiser, styring av både store og små IT-prosjekter og spesialisert rådgivning for å navigere i digitaliseringsprosesser. – Avdelingen i Kristiansand har et team av seniorrådgivere innen teknologiledelse. Disse har bakgrunn som utviklere, prosjekt- og endringsledere og tilbyr veldig god bistand i digitaliseringens mange faser, sier Silje. Med dedikerte rammeverk for innovasjon og konseptutvikling, anerkjenner Experis de kontinuerlige endringene i behov og utfordringer som følger med rask digitalisering. – Vi er en forpliktet gjeng som synes det er spennende å hjelpe kundene våre med å navigere i det stadig skiftende teknologilandskapet, fortsetter hun.

En plattform for vekst og læring

Under ledelsen til Silje, har Experis vist en imponerende innsats for å gi nyutdannede IT-studenter en solid start på deres karrierer. Experis Academy er et tre måneders intensivt program som omfatter blant annet Java, .NET, og UX/UI, for å utstyre nyutdannede med praktiske ferdigheter. Dette kan hjelpe dem i møte det paradoksale kravet om arbeidserfaring som nyutdannede ofte står overfor, på en mer rustet måte. Seniorkonsulent og prosjektleder Lise Grønn Bardoff er svært engasjert i dette. – Det er stor forskjell på å være i utdanning og i arbeid, så vi jobber mye med å forberede dem på arbeidslivet og alt som følger med dette. Modellen innebærer å ansette nyutdannede fast hos Experis, videreutdanne dem, og klargjøre dem for deres første spennende stillinger, noe som skaper en vinn-vinn-situasjon for alle involverte. Denne tilnærmingen minsker risikoen og sannsynligheten for feilansettelser, samtidig som den tilbyr virksomheter en risikofri mulighet til å evaluere nye talenter, fortsetter Lise.

Blant de ansatte finner vi Noah Brovig Høgstøl som gir uttrykk for takknemlighet for denne måten å trene nyutdannede på  – Jeg får utrolig mye ut av dette opplæringsprogrammet. Selv om vi hadde mye koding på skolen, tilbyr Experis meg en langt rikere praksis. Det er også inspirerende å jobbe med realistiske kundecaser og bidra til å løse utfordringer som vi kan møte på i arbeidslivet, forteller han. Det er tydelig at han er fornøyd med å jobbe i et inspirerende miljø med likesinnede. – Programmet inneholder også like mange programmeringstimer som i en hel 3-åring bachelor. Det gir meg verdifull mengdetrening og realistiske case-oppgaver som speiler utfordringene jeg skal møte i fremtidige jobber. Det er også bra at Experis tilbyr en god blanding av tekniske ferdigheter og "soft skills" som er kritisk viktige i dagens arbeidsmarked, sier Noah.

 

Noah Brovig Høgstøl

 

Samarbeid og kompetanse

Ved å melde seg inn i Digin ønsker Silje og resten av gjengen å være med på flere arrangement i teknologinettverket. Tilsammen er det 11 ansatte på Kristiansand-kontoret, inkludert Academy-konsulentene. Silje ser viktigheten av å knytte kontakter, både med nyutdannede som ser etter en vei inn i IT-bransjen og med bedrifter som er på utkikk etter nye, kvalifiserte talenter. – Vi har fremtidsplaner om å vokse sammen med våre kunder og partnere på Sørlandet, og utforske nye muligheter for partnersamarbeid. Gjennom nettverksbygging får vi større forståelse av bedriftenes ulike behov og utfordringer og da kan vi tilby skreddersydde løsninger som virkelig gjør en forskjell. Samtidig ser vi verdien i å utforske nye muligheter for partnersamarbeid, hvor vi kan kombinere vår ekspertise med andre aktører for å skape innovative løsninger sammen. Dette fokuset på samarbeid og tilpasset service vil ikke bare styrke vår posisjon i regionen, men også bidra til en mer sammenkoblet og dynamisk IT-sektor på Sørlandet, sier Silje.

Experis vekstplaner for Sørlandet er både ambisiøse og målrettede. Målet er å vokse sakte, men sikkert, bli bedre kjent med kunder og leverandører i regionen, og utforske nye muligheter for samarbeid som kan bringe både Experis og sine partnere til nye høyder for suksess. – I en verden hvor digitaliseringen skjer i et stadig raskere tempo, er vi forpliktet til å finne og levere løsninger som ikke bare møter dagens utfordringer, men også morgendagens muligheter, avslutter Lise med et smil.