Fra venstre; Simon Fjeldsaa - daglig leder i IT Regnskap og Cathrine Stien- daglig leder i Digin

Full fart fremover for IT Regnskap

IT Regnskap er et fremoverlent regnskapsbyå i vekst. Gjennom nettverk og omtale i IT-bransjen har flere Digin-medlemmer funnet veien til IT Regnskap og blitt fornøyde kunder. Slike historier ønsker vi å fremme.

– Å være medlem i Digin har gitt oss stor verdi. Vi blir oppdatert på hva som skjer i bransjen, får tilknytning til bedrifter som driver med IT og teknologi og det gir oss muligheten til å delta på møteplasser og konferanser som både gir faglig påfyll og skaper relasjoner i nettverket vårt, sier Simon Fjeldsaa- daglig leder i IT Regnskap.

Simon

– Tidligere har vi leid inn systemkonsulenter til å gjøre oppdrag, nå har vi ansatt flere og gjør mye av dette selv. Simon forteller oss i Digin om hvor effektive systemene har blitt med skybasert form og åpne APIer. I følge Simon er det ikke behov for å kunne avansert teknologi i yrket hans fordi systemene og integrasjonene har blitt mer brukervennlige i både oppsett og bruk, og ikke minst langt mer effektive. De ansatte hos IT Regnskap er opptatt av ny teknologi fordi de ønsker en forenkling av kundens hverdag knyttet til system og regnskap. Dette resulterer i lavere kostnader over tid, en enklere samhandling og samtidig et bedre produkt for alle parter. Automatisering og digitalisering av regnskapssystemer og offentlige systemene har kommet svært langt i Norge i forhold til andre land. Det gir gode fordeler for regnskapsbransjen som jobber tett opp mot de offentlige systemene.


Men selv om regnskapsførere ikke kan "koding" er det større behov for kompetanse og systemforståelse. I IT Regnskap er de opptatt av å knytte forretningsmessig forståelse med systemforståelse. –Vi trenger breddeforståelsen og det får vi ved å være knyttet til IT-miljøet og Digin. Vi opplever i stor grad at nettverket vi har fått fører til både samarbeid mellom kundene våre og tilgang på nye kunder. Simon forteller ivrig at de for tiden utvikler en ny software, et fremdriftssystem som de skaper sammen med en annen Digin-kunde. Løsningen heter Taskline. Systemet har som mål å gi regnskapsførerne god kontroll og oversikt i hverdagen. - Det er kjempespennende å jobbe med systemutvikling, spesielt når vi stadig får inn flere kunder. Når to aktører på Sørlandet finner hverandre og skaper noe sammen er det veldig positivt. Det er utrolig gøy å se at møteplassen Digin skaper er så viktig, og fører til verdi på flere måter.


Rådgivning på høyt nivå
Simon er opptatt av å få frem at menneskene er i fokus og at kunden selv kan bestemme hvordan de vil ha det. Vi er ikke bare bokførere, men også rådgivere. I regnskapsbransjen samarbeider byråene med kundene på en helt annen måte nå enn tidligere. Automatisering innen regnskap har ført til at arbeidsoppgavene har endret seg slik at regnskapsførerne kan bruke mer tid på forretningsutvikling sammen med kundene. Dette setter kundene stor pris på. Mange kunder kan ta seg av deler av regnskapet selv, men det handler om å forstå regnskapet og der er vår faglige rådgivning viktig, påpeker Simon. Nøkkelen til å få et nyttig og verdifullt samarbeid med regnskapsbyrået du bruker er nettopp god kommunikasjon og involvering av regnskapsføreren. Det betyr også at begge parter må legge til rette for og faktisk sette av tid til dette slik at den gode samtalen kan finne sted. – Det er i dag mulig å involvere regnskapsføreren mye mer i driften uten at det koster noe mer, takket være teknologisk automatisering.

Vokste ut av gamle lokaler

IT Regnskap er svært fornøyd med de nye lokalene på Slottsquartalet. Når Digin kommer på besøk er kontorene her fremdeles under oppussing, og det ferdige resultatet ser lovende ut. - Vi har sittet sammen med andre regnskapsførere og revisorer tidligere, noe som var veldig bra. Men så vokste vi rett og slett ut av de gamle lokalene og trengte mer plass. Skeie Eiendom gav oss en omvisning av lokalene i Slottsquartalet og vi bestemte oss fort for å flytte, forteller Simon. IT Regnskap teller nå 9 ansatte.

IT Regnskap har en stor andel startups i sin portefølje, noe daglig leder er svært fornøyd med å ha. – Det har vært en god læringskurve for oss å være med mange startups. Selv om ikke alle gründerselskaper blir en suksess, har faktisk de aller fleste i vår portefølje klart seg til nå. Det synes jeg er utrolig kult! avslutter Simon entusiastisk. Det er vi helt enige i!