Fullt hus på Digitalkonferansen

Onsdag 11.april var det igjen duket for den årlige Digitalkonferansen på Ernst Hotel i Kristiansand! 140 ivrige deltakere fant veien til årets konferanse, hvor temaene var kunstig intelligens (AI), Big Data og Internet of Things. 

Det var mange gode tilbakemeldinger etter onsdagens konferanse, og ble etter alt og dømme en svært vellykket dag med mange spennende foredrag.

Mange tok turen tidlig for å treffe forretnings-relasjoner og bygge nettverk, og kl 10.30 ble det en pangstart på scenen med Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier, IKT Norge. Torgeir hadde mange gode ressonementer og hadde vært våken hele natten for å se Facebook- gründer Mark Zuckerbergs høring i Senatet angående "Cambrigde Analytica- skandalen". Slikt blir man en oppdatert foredragsholder av! 

Torgeir er en forkjemper for at teknologiens møte med mennesker må bli bedre og smartere, og brukte flere strålende eksempler for hva vi kan gjøre for å bli superhelter her i Norge på teknologi. Oppsummert fra foredraget hans er blant annet brukerorienterte løsninger, gjerne "by design"- altså helt tilpasset brukerne, og at internett bør være utgangspunktet for alt vi gjør. Torgeir hadde også mange gode eksempler innenfor AI- dreven teknologi og IT-sikkerhet.

Torgeir Waterhouse og Otto Isaksen

Kunstig intelligens i sterk vekst

Nestemann på scenen var Morten Goodwin, Associate Professor hos Universitetet i Agder, CAIR. Morten innledet foredraget sitt med å si at kunstig intelligens snur bransjer opp-ned. Han hadde et interessant foredrag og skapte wow-effekten i flere av sine eksempler på hvordan kunstig intelligens har utviklet seg de seneste årene, og hvordan dette kan bidra til å forbedre både helsesektoren og utdanning, spesielt brukertilpasset løsninger basert på individuelle behov.

 

Videre utover dagen fikk vi deilig lunsjbuffet servert fra de dyktige kokkene hos Ernst Hotel i Kristiansand, og det var god tid til mingling og mer nettverksbygging. De neste foredragsholderne på scenen var Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Bedrift, Arild Nesheim i Effera. Christian Bengtson fra The Weather Comapny og Catharina Nes fra Datatilsynet. Her fikk vi høre enda mer innenfor temaene Machine Learning, AI, Big Data og Internet of Things. 

Årets Innovasjonspris

Til slutt var det utdeling av Innovasjonsprisen for i år.

Sparebanken Sør v/ Gry Moen delte ut prisen. Sparebanken Sør oppfordrer til kreativ og innovativ vekst fordi det er viktig for næringslivet på Sørlandet. Jakten på vinneren startet med hele 15 kandidater. 5 bedrifter fikk lov å presentere seg for juryen, og 3 kandidater kom til finalen, hvor de fikk presentere casen sin på scenen under Digitalkonferansen. Disse var Strai kjøkken- som bruker høymoderne robotisering i produksjon, Sykepleie Pluss -som har tatt i bruk e-learning der AI tilpasser utdanning tilpasset hvert individs behov og nivå, og Bilagos som inntar et tradisjonelt marked med ny AI- teknologi innenfor regnskapsførerfaget.

Sykepleie Pluss vant Innovasjonsprisen. Vi gratulerer!

Gry Moen delte ut Innovasjonsprisen

 

Vi takker for oppmøtet til alle som deltok på Digitalkonferansen.

Har du lyst til å gi oss din tilbakemelding for årets konferanse?

Gi oss din mening her.