Ga utviklerne noe å bryne seg på

16. mars var det 11. gang i historien at Digitalkonferansen ble arrangert. De siste par årene har innholdet på konferansen vært rettet mot utviklere, systemteknikere og andre som jobber innenfor IT. 

200 deltakere inklusiv 19 foredragsholdere tok turen til Teateret i Kristiansand, og tilbakemeldingene var over all forventning. Programkomiteen som bestod av ansatte fra Digin, Egde, Bouvet og Webstep hadde sydd sammen full pakke med blant annet livekoding og andre spennende temaer som var relevante for utviklere i regionen, som var majoriteten av publikum i salen denne dagen. Programkomiteen hadde denne gangen klart å skaffe fire kvinnelige foredragsholdere, hvorav to av dem kommer fra Sørlandet.

– Sist vi arrangerte Digitalkonferansen med denne vinklingen hadde vi også skaffet en del lokale utviklere til å holde foredrag, noe deltakerne likte godt. Derfor var vi bevisst på dette i år også. Vi ønsket selvsagt mangfold i årets line up, men det er ikke alltid så lett i praksis å rekruttere kvinnelige foredragsholdere og studenter når det skal presenteres utviklingsarbeid på en scene der det sitter mange erfarne utviklere og IT-folk i publikum. Tre av foredragsholderne var studenter hvorav en studentgruppe presenterte bacheloroppgaven sin. – Det er så gøy når vi ser hvor mye studentene vokser på å stå på scenen og få gode tilbakemeldinger når de mingler med de andre deltakerne etterpå, sier Cathrine, daglig leder i Digin.

Digin fikk mange gode kommentarer og tilbakemeldinger på foredragene, blant annet var det stor begeistring for Sophia Adampour som snakket om betydningen av Metaverset, web3 og NFT-teknologien. Mange synes også det var en veldig gøy start på dagen med Extreme programming live. Alle foredragsholderne gjorde en kjempejobb og vi er utrolig takknemlig for alle som stilte opp, både de lokale og de som reiste fra andre byer. Flere sa at det var stilig med live koding på scenen, og vi fikk tilbakemelding på at det var høyt nivå på presentasjonene og gøy med så mye live koding på en konferanse lokalt. Vi tar med oss alle tilbakemeldingene, både konstruktiv kritikk og ros til neste gang og retter en stor takk alle som tok seg tid til å svare på undersøkelsen!