Egde skal fortsette å styrke regionen

God match for Egde og Nova Consulting Group – samarbeidet kan tiltrekke mer kompetanse til Sørlandet

Tidligere i januar kom nyheten om at Egde har blitt en del av Nova-familien. Og med det styrker konsulentbransjen seg ytterligere på Sørlandet. 

Egde Consulting har kontorer i teknologiparken i Grimstad, i Kristiansand, i Porsgrunn og i Tromsø. Selskapet har rundet 100 ansatte og en omsetning på over 120 millioner i 2022.

Gisle Stavland, Leder for Salg og Forretningsutvikling i Egde skrev nylig en sak om hvordan gründerne i Egde opplevde dette samarbeidet og hva de tror er nøkkelen til at de har lykkes. Elin Kilen, en av gründerne i Egde jobber med å skape den gode kulturen blant de ansatte og for henne er det viktig å få frem at de fremmer samarbeid og et trygt arbeidsmiljø hvor det er helt i orden å både feile og være annerledes.

elin

– Jeg tror nøkkelen til at Egde lykkes, er den kulturen våre ansatte er så fantastiske ambassadører for. Egdene har alltid vært svært mulighetsorienterte og alltid dyrket vår verdibaserte kultur, forteller Elin. Les mer her.

Fortsetter som selvstendig selskap

Egde er overbevist om at Novas unike modell som tillater dem «å være seg selv» er midt i blinken for videreutviklingen av selskapet. Målet videre er å spisse seg enda mer på det de kan best. De fortsetter som et selvstendig selskap, inkludert navnet, strategien og ambisjonene, men med et enda sterkere fundament gjennom samarbeidet med sine søsterselskaper i NOVA-familien. Dette mener de er en god match på det som har vært det viktigste: menneskene i Egde, samtidig som de skal styrke og videreutvikle konsulentfirmaet. Med samarbeidet åpnes nye dører til kompetanse og samarbeid.

Cathrine Stien, daglig leder i Digin synes det er stas når medlemsbedriftene vokser og blir mer robuste, noe som øker mulighetene for flere spennende og attraktive arbeidsgivere her på Sørlandet. – Voksende IT-selskaper i regionen lover bra for å styrke kompetanseutviklingen og bli et enda mer attraktivt sted for både ferdigutdannede og tilflyttere, forteller Cathrine.

Daglig leder for Egde, Jøran Bøch sa til fædrelandsvennen 9. januar at de ønsker med dette å samle bransjen i en felles satsing for å sikre regionen fremtidig kompetanse;

– Det som er viktig er at konsulenthusene ikke bytter medarbeidere, men at vi tiltrekker oss nye folk. Jeg mener det er positivt at de andre selskapene kommer hit, og det at vi har en stor og kraftig IKT-klynge på Sørlandet vil alle nyte godt av, sier Jøran. Her kan du lese fvn-saken.

egde