Spente studenter fra Institutt for Informasjonssystemer ved Universitetet i Agder.

Høstens store studentarrangement – Refresh IT

Den 31. oktober ble storsalen på Radisson Caledonien Hotel beleiret av engasjerte studenter og ledende bedrifter fra regionen under "Refresh IT". Dette er et av høstens store høydepunkter for både studenter og bedrifter og er initiert av Institutt for Informasjonssystemer ved Universitetet i Agder. 

Det er mange suksesshistorier fra tidligere år når næringslivet møter den neste generasjonen av IT-talenter. Vi satser på at det blir gode oppgavesamarbeid i år også. 110 studenter møtte opp på selveste halloween for en felles visjon, drevet av et partnerskap mellom Universitetet i Agder, Digin, og NHO Agder. Gjennom dagen, markerte bedrifter seg ved å presentere spennende muligheter for studentenes bacheloroppgaver. Bedriftene som deltok var Bouvet, Capgemini, Digi Agder, Egde, IKT Agder, Knowit Sør, Netsecurity, Norkart, Oxidane Venture, Phonero, Sikri, TietoEVRY / Kartverket og Å Energi. Spennet på oppgaver var bredt, fra innovative applikasjonsdesign til praktisk programmering og utvikling.

refreshit

For studentene, representerer dette ikke bare en mulighet for en bacheloroppgave, men også en sjanse til å dykke dypt inn i reelle problemstillinger i dagens næringsliv og skaffe seg mer erfaring med arbeidslivet.

De fremmøtte studentene ble delt inn i grupper og skal selv ta avgjørelsen om hvilken bedrift de vil gå videre med. Hos enkelte av disse selskapene har studentene muligheten til å skreddersy sin oppgave, for å sikre at den er både utfordrende og relevant for dem.

Cathrine Stien, daglig leder i Digin, uttrykte sin entusiasme for arrangementet. For henne er Refresh IT en unik plattform som gir studenter en sjanse til å se verdien i sin utdanning, ved å ta for seg faktiske arbeidsoppgaver. Hun bemerket også den økende trenden med praksisplasser, som gir studenter en smak av arbeidslivet før de uteksamineres, og også bygger broer med lokale bedrifter.

cathrine

Institutt for informajsonssystemer har sendt oss en beskrivelse av sin opplevelse fra dagen:

Refresh IT der studenter og bedrifter møtes, for å mingle, bli kjent, der hensikten er å inngå et oppgavesamarbeid er fra og med nå omdøpt til Høstens vakreste eventyr. For det er eventyrlig det vi får til, intet mindre. Vi samarbeider med bedrifter som er helt i front innen sine felt, som stiller mannsterkt opp og ønsker å samarbeide med UiA og bachelorstudentene på informasjonssystemer.

Bedriftene legger ned tid og energi inn i samarbeidet med studentene. Studentene får jobbe med reelle prosjekter, sammen med ansatte i bedriften. Dette gir unik læring for studentene. Studentene bygger nettverk, de lærer mye, lærer mye om hvordan det de har lært gjennom studiet kan brukes i praksis. Mange bedrifter har instituttet samarbeidet med over lang tid. Det er fordi dette er et vinn-vinn samarbeid. Studentene er fremtidens arbeidstakere, og kan også bringe inn nye ideer fra studiet. All ære til bedriftene som stiller opp, åpner dørene for våre studenter og gir dem reelle utfordringer.

Så må jeg også berømme studentene som bruker anledningen, når den byr seg. Først tidlig, som på Refresh IT, der studentene må «selge seg inn» hos bedriftene. Og aller mest det vi har sett i en årrekke, på bachelorprosjektene. Når studentene blir gitt ansvar, og tillit, så tar de ansvar, og viser at de er tilliten verdig. Det er bare å se på tidligere gjennomførte prosjekter, så ser dere hva jeg mener: Prosjekter vår 2023 Prosjekter 2022

Jeg er stolt og imponert over samarbeidet vi har med bedrifter i regionen og de studentene vi har på informasjonssystemer. Dette er selve kjernevirksomheten til UiA: - å skape kunnskap sammen; - å jobbe kunnskapsbasert, anvende kunnskap og teori en sammenheng; - å være aktiv i regionen, og bygge regionen.

Vi ser jo at mange, jeg tror nesten over 50% av bedriftsrepresentantene, er tidligere studenter fra vårt studie, som har blitt i regionen, og jobber hos våre samarbeidspartnere Dette bidrar til å utvikle regionen, og gjøre mulighetene for videre samarbeid enda bedre. Vi som får lov til å være med på dette fra UiA sin side er privilegerte. Jeg gleder meg til prosjektene som skal gå våren 2024, og allerede til neste års Refresh IT, som da vil hete Høstens vakreste eventyr

– Hallgeir Nilsen, Amna Drace og Geir Inge Hausvik, ansvarlige for Refresh IT og kursansvarlig for bachelorprosjektene.

Resultatene av denne samlingen vil bli fremvist på EXPO våren 2024. Mens vi venter, sender Digin sine varmeste ønsker til alle involverte studenter og bedrifter.

Her er litt flere bilder fra dagen:

norkart

iktagder

knowit

salen