Fra venstre: Marianne Bryne Dalane, Abida Nagra og Synnøve Thoresen

Hvem designer løsningene, og hvem bruker dem?

Safir Solutions jobber med digital transformasjon, fra små prosesser til hele forretningsmodeller. I sentrum står mennesker og miljø, People and Planet.

- Verden digitaliseres i rekordfart. Hvordan påvirker digitaliseringen de menneskene som skal bruke løsningene? Menn, kvinner, barn, mennesker i rurale eller urbane strøk, mennesker med høy eller lav utdanning, unge og gamle, vi har alle forskjellige behov. Det er vår lidenskap å inkludere disse ulike behovene og preferansene inn i våre løsninger, sier Abida Nagra, partner i Safir Solutions.

Tre partnere

Safir Solutions ble grunnlagt under pandemien, med samlinger hjemme hos Nagra på Flekkerøya før restriksjonene gjorde det umulig å møtes. Synnøve Thoresen og Marianne Bryne Dalane utgjør de to andre partnerne i selskapet. Alle med forskjellig bakgrunn.

- Jeg er mariningeniør og har jobbet i Aker Solutions i ti år, forteller Thoresen.

For Thoresen handler det om å lage systemer som virker for alle.

- Å lage effektive systemer driver meg. Vi skal lage teknologi for fremtiden med søkelys på brukerperspektiv og bærekraft.

Bryne Dalane har tidligere jobbet som selvstendig næringsdrivende innen eiendom, coaching og ledelse.

 - Jeg er opptatt av forbedringsprosesser, LEAN og endringsledelse.

Nagra startet karriereren i PwC, før det bar videre i FN-systemet og den humanitære sektoren. Hun arbeidet også i Flyktningshjelpen med flere store omstillingsprosesser, og hun har siden fokusert på datasikkerhet og rettigheter / GDPR.

- Jeg har jobbet mye med organisasjonsutvikling og digitalisering, og det ønsker jeg å fortsette med.

Sammen utgjør de Safir Solutions, et IT-selskap med ambisjon om å være en pålitelig partner for små og mellomstore bedrifter.

Fleksible

 Et eksempel på innovasjon med brukerne i fokus, er appen Flxbl, som er ute i markedet som førsteversjon.

- Det er en app for treningsinstruktører som driver egen business. Appen leverer administrative tjenester som oppsett av treningstimer, booking og betaling, forklarer Bryne Dalane.

Som følge av korona tok mange treningsinstruktører skjeen i egen hånd, og ved hjelp av Flxbl kunne de lettere tilby sine tjenester.

- På den måten får brukerne tilbud om variert trening på ett sted, uten å binde seg til et bestemt treningssenter.

Safir Solutions har ekspertise innen digital transformasjon, prosjektledelse, endringsledelse og GDPR. Gjennom tett partnerskap med det amerikanske selskapet Tintash, får Safir Solutions tilgang til 160 utviklere som styrker deres utviklingsmuligheter, noe Flxbl er bevis på.

- Partnerskapet med Tintash og støtte fra Business Region Kristiansand gjorde det mulig.

Verdsetter regionalt næringsliv

- Denne jobben kan gjøres fra hvor som helst i verden. Likevel er vi glade for at vi er på Sørlandet. Å være en del av næringslivet her har vært viktig for oss. Vi deltok blant annet nylig på Women in Business, i regi av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Det er et fint miljø å være en del av og som vi ønsker å bidra til, sier Nagra.

- Vi har et stort ønske om å komme i kontakt med flere her på Sørlandet, knytte nettverk og bli kjent. Terskelen er lav for å kontakte oss, avslutter Thoresen.