Innovasjon og bærekraft i sentrum på CASSINI Hackathon i Kristiansand

13.-15. september vil Kristiansand være vertskap for det spennende og prestisjefylte CASSINI Hackathon. Dette er 7. gang arrangementet går av stabelen i Europa, og denne gangen er det hele 10 land som arrangerer hackathonet samtidig. Bølgen Bærekraftsenter, Digin og Kartverket er stolt av å samle flere samarbeidspartnere til å være en del av dette initiativet og at lokasjonen som ble valgt er Kristiansand. Nå kan vi gi deltagerne en unik mulighet til å utvikle innovative løsninger for en bærekraftig fremtid.

CASSINI Hackathon er for alle innovative sjeler som brenner for å utvikle bærekraftige, miljøvennlige løsninger. Det blir tilgang på satellittdata for deltakerne, men tidligere erfaring innen romfart er ikke nødvendig, og deltakerne oppfordres til å velge en utfordring som interesserer dem. Ved å bruke EU's romteknologier for å skape idéer, kan idéene kanskje bidra til å skape løsninger for en mer bærekraftig fremtid og beskytte miljøet.

Den lokale konkurransen i Kristiansand har en premiepott på kr 50.000 for teamet som vinner. Teamet vil deretter ha mulighet til å konkurrere om en samlet premie på opptil 9.000€, fordelt på 5.000€ for førsteplassen, 3.000€ for andreplassen, og 1.000€ for tredjeplassen i den Europeiske konkurransen. I tillegg vil de tre beste lagene få tilgang til seks måneders mentoring for å videreutvikle sine ideer.

Årets tema

Hackathonet fokuserer på bruk av satellittdata for å løse et problem innenfor ett av følgende tre temaer:

1.    Overvåking og rapportering av karbonutslipp: Hvordan kan vi bedre måle og rapportere karbonutslipp for å bidra til klimamålene?

2.    Optimalisering av tjenester og planlegging for bærekraftig livsstil: Hvordan kan vi bruke teknologi for å forbedre våre byer og samfunn for å støtte bærekraftig utvikling?

3.    Forutsigelse av klimaendringer: Hvordan kan vi bedre forutsi klimaendringer og utvikle strategier for å redusere deres innvirkning?

Dette blir en fantastisk mulighet for kreative og engasjerte innovatører til å vise frem sine ferdigheter og bidra til en mer bærekraftig verden. Vi gleder oss over at Kristiansand er valgt som én av arrangørbyene, og vi ser frem til en helg full av innovasjon og samarbeid.

For mer informasjon og påmelding, besøk vår nettside her.

Eller kontakt Solveig Nilsen: solveig.nilsen@bolgenbks.no eller oss i Digin.

Vi ser frem til å ønske alle deltakere velkommen til Kristiansand for en uforglemmelig helg med innovasjon og bærekraft i fokus!