Noen fra teamet hos IoT Solutions (fra venstre): Espen Pedersen, John Morgan, Stephen Agerbo, Børre Tharaldsen og Joakim Larsson

IoT Solutions stormer frem med sine innovative løsninger

Er dette en av de mest lovende bedriftene vi for tiden har i regionen? IoT Solutions gjør seg virkelig bemerket med flere spennende produkter innen strøm og energi – og utvikler alle løsningene selv i tek-parken på Lumber med et stadig voksende team.

IoT Solutions startet i 2016 av Børre Tharaldsen. Nå teller de 14 ansatte og har raskt etablert seg som en ledende leverandør av innovative og brukervennlige IoT-løsninger.

Pioneer av energiadministrasjon

En av deres flaggskipprodukter, allmy.energy, har revolusjonert måten bedrifter håndterer energiforbruket sitt på. Denne plattformen, utviklet av IoT Solutions' datterselskap Allmy.energy AS, tilbyr verdifull data og innsikt som hjelper brukerne å identifisere områder for potensielle energibesparelser. 

Allmy.energy brukes i dag av kunder som eksempelvis Oslo bygg med 450 næringsbygg og Ice med 1.500 basestasjoner. Med økende etterspørsel fra kommuner og industrier over hele landet, markerer allmy.energy seg som en essensiell ressurs i dagens energibevisste samfunn.

IoT Solutions har også utviklet PowerPay, en nyskapende betalingsløsning for strømforbruk. Denne plattformen er spesielt designet for bruk på campingplasser, marinaer og arrangementsteder og tilbyr en sømløs selvbetjening av strøm til bobil og camingvogner. Gjennom PowerPay kan brukere enkelt administrere, aktivere og lade ulike enheter, alt via skyen. Flere båthavner er med på kundelisten og nylig har IoT Solutions også signert en avtale med Leangbukta, en av Norges største båthavner, en milepæl som beviser løsningens verdi og potensiale.

Et spesielt tiltalende aspekt av PowerPay er dets anvendelighet for elbil-lading, en voksende nødvendighet i Norge, hvor antallet elektriske biler øker stadig. Denne funksjonen er ikke bare en bekvemmelighet for campinggjester, men også en effektiv løsning for campingplassoperatører. Betalingen av strømmen som er brukt i den perioden gjestene har bodd på stedet betales enkelt gjennom en app. Forretningsmodellen til selskapet er at de tar en liten cut av strømforbruket, samt salg av selve strømstolpen med eget IoT-system.

Ekspansjon og fremtidige Ambisjoner

IoT Solutions opplever en spennende ekspansjon og får daglige etterspørsler. I 2023 gikk de fra 0 til 30 campingplasser, fra 0 til 8000 brukere på under ett år. De er nå i forhandlinger med flere kommuner for å implementere PowerPay-løsningen i områder som ofte benyttes til arrangementer. Med mål om å øke til 19 ansatte neste år, har selskapet også internasjonale ambisjoner, med et spesielt fokus på å etablere seg i Sverige og England, hvor de allerede har sterke bånd til leverandører.

«Vår reise i IoT Solutions er mer enn bare teknologisk utvikling; det er en reise mot å forme en smartere og mer bærekraftig fremtid. Hver løsning vi skaper, hver kunde vi samarbeider med, bringer oss et skritt nærmere vår visjon om å gjøre avansert teknologi tilgjengelig og brukervennlig for alle. Vi er stolte over å lede an i denne digitale revolusjonen, ikke bare i Kristiansand, men over hele Norden, og nå – internasjonalt. Fremtiden er lys, og vi er bare i begynnelsen av denne spennende reisen», forteller Børre.

Medlemskap i Digin

Han forteller videre at IoT Solutions' medlemskap i Digin også er et strategisk trekk. I stedet for å følge den tradisjonelle konsulentmodellen, fokuserer de på å internt utvikle banebrytende produkter over tid. Gjennom Digin får de tilgang til et verdifullt nettverk og ressurser som støtter deres kontinuerlige innovasjon og vekst.

IoT Solutions utmerker seg med sin tilnærming til innovasjon og fremtidsrettet tenkning. Selskapets engasjement for bærekraft og teknologiske nyvinninger posisjonerer dem ikke bare som en nøkkelspiller i Kristiansands økonomiske landskap, men også som en viktig drivkraft for regional utvikling og arbeidsplasser. Noe av det som skiller IoT Solutions fra mengden, er deres evne til å ikke bare tilpasse seg raskt skiftende markedsforhold, men også å forutse og forme fremtidige trender. Dette vitner om et selskap som leder an, ikke følger etter. Vi i Digin ser med spenning frem til å følge Børre og hans team på deres videre vekst og suksess.