Regionsleder Stian Lauknes, driftsleder Mats Tonning og kundeansvarlig Jon Bergmann sammen med daglig leder i Digin, Cathrine Stien.

iteam – lokal tilstedeværelse er vår styrke

Selskapet iteam ble til etter et ambisiøst IT-prosjekt for noen år tilbake, hvor status i dag for selskapet er en anerkjent nasjonal aktør innen IT-tjenester.

Digin inviterte regionleder Stian Lauknes, driftsleder Mats Tonning og kundeansvarlig Jon Bergmann på et hyggelig besøk på Slottskvartalet. Hvem er iteam? spurte vi. – Jeg vil påstå at vi har en tilnærming som skiller oss ut fra de tradisjonelle store IT-selskapene i Norge. Selskapet ble grunnlagt med en visjon om å bygge et nasjonalt selskap som tilbyr sterk lokal forankring. Denne tilnærmingen har vært en suksess, og har tillatt iteam å vokse raskt, uten å miste fokuset på individuell og personlig service, forteller Stian.

Med 350 medarbeidere og 38 lokalkontorer spredt over hele landet, har iteam etablert seg som en viktig ressurs for et bredt spekter av kunder – fra små selskap til større entreprenører og kommuner. Lokasjonene er spredt fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør, og hos iteam finner du noen av bransjens beste folk innen IT-drift og IT-sikkerhetsfaget.

Støtter opp for lærling-ordningen

iteam har et sterkt fokus på utvikling og opplæring, med mange lærlinger innen IKT-servicefag og IT-drift, og også noen lærlinger innen dataelektroniker-faget. Dette understreker selskapets engasjement for å bygge kompetanse internt og ta sin del av samfunnsansvaret for å hjelpe unge talenter med å komme i gang med arbeidslivet. – Vår satsing på lærlinger innen IKT-fag reflekterer vår forpliktelse til både intern utvikling og samfunnsansvar, og bidrar til stolthet internt, sier Jon.

Med ekspertise i IT-drift og IT-sikkerhet fungerer iteam som IT-avdelingen for kunder som mangler dette selv, samtidig som de også er en verdifull samarbeidspartner for større, lokale selskaper. Gjennom å tilby alt fra hardware og software gjennom sin egen nettbutikk, til skreddersydde rådgivningstjenester og infrastrukturløsninger, viser iteam sin brede kompetanse. De har også utviklet en pakke for å klargjøre bedrifter for Microsoft Copilot, med en startpakke og tilgang til erfarne rådgivere. – Dette er tydelig i fokus for tiden, ettersom vi ser at både Tech Talks Agder og Agder Cyber Security Forum nettopp har hatt dette som tema i Digin-nettverket, sier Stian. – Vi har hatt vår egen turné med frokostseminar om kunstig intelligens denne vinteren, og har hatt mange deltakere på disse, noe som har vært moro, skyter Mats inn.

Engasjement for bærekraft og inkludering

iteam har et sterkt engasjement for bærekraftige og inkluderende arbeidslivsprosjekter. I sitt bærekraftprosjekt «Tilbake» hjelper de utvalgte partnere med å bygge grønne IT-verksteder, hvor sikker lagring av utstyr og sikker sletting av data er kjerneoppgavene. Men viktigst av alt tilbys det i disse verkstedene arbeidstrening for å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet. I tillegg får gjenbrukbart utstyr nytt liv hos familier og organisasjoner med lav kjøpekraft.

-Dette er et av våre bidrag til det grønne skiftet og bærekraft i et større perspektiv, forteller Stian. -Tilbake-prosjektet har ingen økonomisk verdi for oss. Men ringvirkningene og merverdien for samfunnet rundt er så positiv, at det er verdt hver time og krone vi investerer i dette. Selv om iteam ikke har den sterkeste tilstedeværelsen i de største byene sammenlignet med andre store IT-selskaper, er deres styrke i lokal forankring og personlig kjennskap til kundene deres største fordel. Ved å kombinere dette med en nasjonal dekning og et stadig voksende tilbud av høykvalitetstjenester, er iteam godt posisjonert for å møte fremtidens utfordringer i IT-bransjen.

Med kontor så langt nord som Svalbard, illustrerer iteam sitt unike tilbud og rekkevidde. Som de sier selv: de leverer "global IT lokalt". Dette mottoet reflekterer ikke bare deres tjenester og mål, men også deres engasjement for å bringe de beste IT-løsningene til kunder over hele Norge, uavhengig av størrelse eller geografisk plassering. Med et sterkt team av dedikerte medarbeidere, hvorav mange har jobbet med kundene i over 20 år, fortsetter iteam å bygge bro mellom lokal kunnskap og global innovasjon.