Loise Heide Åkerman er fornøyd med å ha kapret praksisplass i Digin.

Louise sikret seg praksisplass i Digin denne høsten

Louise Heide Åkerman trakk det lengste strået i å få tildelt praksisplass hos Digin denne høsten, noe hun ble svært fornøyd med.
– Dette er en stor mulighet for meg fordi det er en relevant bransje til studiene. Jeg har stor interesse og lidenskap for teknologi og hvordan vi kan skape løsninger og systemer som er bærekraftig samt verdiskapende for mennesker og verden vi lever i. 

Med en prakisplass i IT-klynga på Sørlandet får hun treffe mennesker i IT-bransjen som kan by på å forsterke hennes nettverk, noe som kan komme godt med etter studiene og hun skal ut på jobbjakt. Oppgaver som Louise får i løpet av høsten blir blant annet å komme med innspill til websiden vår, treffe medlemsbedrifter, foreta intervju til artikler, delta på arrangementer, samlinger og konferanser, skrive saker til nettsiden og sosiale medier og bryne seg på nyhetsbrev.

Louise

Kommer lang med å være engasjert og nysgjerrig

Louise er i gang med sin andre bachelorutdannelse. Fra tidligere har hun tatt et årsstudium i filosofi og en bachelorgrad i psykologi fra Universitetet i Tromsø, der hun også var et år i Valencia, Spania. Nå går hun tredjeåret på IT og informasjonssystemer på Universitetet i Agder. Dette synes hun er svært lærerikt;

– I hovedtrekk har all min studieerfaring resultert i mer ydmykhet, respekt, bevissthet og takknemlighet for verden vi lever i, samt gitt meg ferdigheter i språk og kultur. Som student er jeg veldig engasjert, og er fast representant i Velferdstinget på UiA der jeg er med å fremme og ivareta studentenes interesser relatert til velferd. Jeg er for tiden også valgt inn som vara i UiAs Utdanningsutvalg der jeg er engasjert i strategisk utviklingsarbeid, og og er med på å bidra til at utdanningsspørsmål diskuteres på ulike nivå i organisasjonen. Nå jobber jeg som Læringsassistent på UiA i tre fag som omhandler programmering prosjekt, systemanalyse og systemforståelse samt database og datamodellering.

På fritiden har Louise også et eget prosjekt på UiA Nyskaping der hun jobber med en ide hun fikk i januar 2022. Prosjektet ved navn “Habitus” omhandler en agil tilnærming til velferdsteknologi som kan bidra til mer psykologisk trygghet, og er spesifikt rettet mot arbeidslivet, men har eskalering potensial til å kunne tilpasses andre domener slik som skole og høyere utdanning. Med seg på teamet har hun også Siddharth Dushantha, som også er IT student på UiA. Team Habitus har blitt valgt ut til å delta i programmet til GründerAcademy høsten 2022, noe hun gleder seg veldig til.

Cathrine Stien er veldig fornøyd med å ha fått på plass Louise. – Vi trenger alltid flere engasjerte hoder som kan bidra med nye synspunkter og innspill i klyngen vår. Det skjer mye på høsten i IT-bransjen hvor blant annet oktober er nasjonal sikkerhetsmåned. 12. oktober arrangerer vi Security Talks med spennende foredragsholdere som Monica Verma, Jørgen Dyrhaug og Sokratis Kasitas for å nevne noen. Cathrine nevner også Digitalkonferansen 10. november som retter seg mot utviklere. 

På begge konferansene skal Louise være med å bidra og er spent, spesielt på Security Talks. – Jeg har stor interresse for IT-sikkerhet og liker å jobbe med OSINT og Debian-based Linux distributions, som Kali Linux. Jeg eksperimenterer også med CTF og bug bounty program på blant annet HackerOne, sier hun.

Studenter i praksis er ofte en vinn-vinn situasjon for både bedriften og studenten, det erfarte vi i fjor også da Nazir El-Halabi var hos oss hele høsten.