Nettverk nytter

17. oktober satte Geir André Strømsvold fra DIGFO seg på flyet sammen med nærmere 30 andre personer fra Digins medlemsbedrifter.  Lite visste han at studieturen til IBM ville by på muligheter han aldri hadde sett for seg. 

Da Geir André Strømsvold mistet jobben i National Oilwell i 2015 valgte han å sette seg på skolebenken hos Noroff for å studere Nettverk og IT-sikkerhet. Etterhvert startet han også firmaet DIGFO sammen med 3 andre, blant annet en medstudent, og har i dagkontor plass i 2. etasje hos gründerhuset CoWorx i Kristiansand. 

Frem til studieturen Digin arrangerte i Oktober, har DIGFO drevet mest med GDPR og utvikling at et eget sikkerhetsprogram kalt SEPT - Social Engineering Protection Tool - ved bruk av blockchain teknologi. 
SEPT er en autentiseringsløsning som eliminerer en trussel som blir mer og mer vanlig om dagen, nemlig at svindlere og hackere utgir seg for å være noen man stoler på, og på denne måten lurer oss. 

Strømsvold ble med på studieturen for å bli kjent med nye folk og lære mer om Watson Security. Men underveis på turen ble han godt kjent med flere av de som var med på turen både fra IBM, men også andre Digin-bedrifter. 

Da han kom hjem tok han kontakt med IBM for å snakke med dem om et samarbeid angående deres IBM Bluemix - som nå er omdøpt til IBM Cloud - som er en skyløsning for bedrifter. 
Samtalen med IBM endte med at DIGFO nå har inngått partnerskap med IBM. Partnerskapet går ut på testing og videresalg av alle dere tjenester innenfor IBM Cloud, samt støtte til de som ønsker å teste verktøyene. 

Da avtalen med IBM var inngått, tok han kontakt med F-Secure, et finsk anti-virus og datasikkerhets selskap. 
"Jeg arbeider en del med å hjelpe folk som har blitt utsatt for sikkerhetsbrudd og -angrep, og anbefaler dem alltid F-Secure produkter fordi jeg bruker dem selv, og tenkte derfor at det kanskje var mulig å inngå partnerskap med dem også"
Og dermed var enda en samarbeidsavtale i boks. 

I tillegg møtte Strømsvold, Morten Rosenberg som er head of Market Unit Agder i Evry Norge, på studieturen.  Han hadde bruk for noen med Strømsvolds kompetanse og de har i ettertid av studieturen gjennomført et lite prosjekt sammen hos Evry. 

Otto Isaksen, daglig leder i Digin, sier at det er nettopp slike suksesshistorier Digin ønsker å se:
«Vi legger opp til at folk skal bli kjent med hverandre og bygge nettverk på så å si alle våre arrangementer. Vi får også ofte spørsmål om vi kjenner noen firmaer som driver innen forskjellige områder, og har flere ganger satt medlemsbedrifter i kontakt med hverandre slik at de kan gjennomføre prosjekter sammen».

"Det er så spennende og gøy at alt dette skjer. Det viser bare at det nytter å være litt frampå og snakke med folk og tørre å ta en sjanse!" avslutter Strømsvold