Nyetablert konsulenthus har rekruttert 60% kvinner

1. januar åpnet Dfind Consulting AS avdelingskontor i Kristiansand, et konsulenthus for systemutviklere og UX-/interaksjonsdesignere. Kontoret ledes av Aase Thuestad som har lang erfaring fra rekrutteringsbransjen i Dfind IT. "Vi ønsket å etablere oss i andre deler av Norge etter stor suksess i Oslo. Vi så en stor aktivitet og vekst i Agder, og så økt etterspørsel etter våre konsulenters kompetanse. Dette falt fint sammen med mitt ønske om å flytte hjemover etter flere år i Oslo".

"Noe av det første vi gjorde da vi etablerte oss på Sørlandet, var å melde oss inn som medlemmer i Digin". Aase skryter av konferansene Digin arrangerer og mener nettverket er viktig for å skape gode og flere relasjoner innenfor IT-bransjen. "Jeg var spent på hvordan det var å etablere oss i hjemtraktene, men med Digin, eget nettverk fra tidligere, og at vi etablerte oss i kontorfellesskapet CoWorx, opplever jeg at timingen for å starte nå var riktig", forteller sier Aase.

"Etter kun fem måneder i drift er vi 7 konsulenter med en 60%-kvinneandel. "Dette er vi stolte av å ha fått til, men vi er like stolt av de mannlige konsulentene vi har rekruttert. Vi ønsker å skape et godt sosialt og faglig miljø, og da trenger vi mangfold. Det er selvfølgelig vanskelig å rekruttere i et marked med under 1% arbeidsledighet, og da har det vært ekstra gøy når vi har ansatt sørlendinger som vil returnere hjem, men også de fra andre landsdeler som ønsker å bosette seg her. Vi har mål om videre vekst, og vi har også lagt en plan for rekruttering av nyutdannede", forteller Aase.

Hos oss står konsulentene i fokus, og med en utpreget sosial profil der kompetanseheving og spennende prosjekter står sentralt, mener Thuestad å kunne tilby et svært attraktivt alternativ for de dyktige IT-hodene. Til høsten bli vi to på kontoret som jobber med rekruttering og salg. Jeg ønsker at Dfind Consulting skal være med å videreutvikle IT-miljøet her på Sørlandet, tiltrekke oss kompetanse fra andre deler av landet, og bistå bedriftene i deres digitaliseringsprosjekter.

Dfind Consulting en gründer-bedrift i et stort maskineri. Vi er etablert under morselskapet Randstad, som er verdens største HR- og bemanningsselskap med en omsetning på 23,8 milliarder Euro i 2018. «Vi har altså det beste fra to verdener – vi er en trygg og etablert arbeidsgiver, og med et gründermiljø jeg tør å påstå de fleste vil trives i».

Digin oppfordrer de som er mer interessert i Dfind Consulting til å ta kontakt med Aase for en uforpliktende prat, på tlf: 901 15 152, eller på e-post.