Sunniva Whittaker, rektor ved UiA og Hans Georg Høgevoll-Garstad, konsernsjef Varodd

– Prosjekter som dette er brobygger mellom studenter og næringsliv

Tirsdag 31. januar ble det arrangert messe for GAME ON- studenter som tar 1- åring studie i akademisk e-sport i regi av Universitetet i Agder. På messen fikk studentene en unik mulighet til å mingle og prate med næringslivet, som for begge parter kan bety match og starten på en ny, fantastisk reise.

Messen startet med signering av samarbeidsavtalen mellom UiA, ved rektor Sunniva Whittaker og Varodd, ved konsernsjef Hans Georg Høgevoll-Garstad. De holdt også en kort tale hvor de henvendte seg til både bedriftene og studentene med velvalgte ord. 

Digin tok turen for å se hvordan det gikk med medlemsbedriftene som hadde meldt seg på messen. Vi snakket også med studenter som motiveres av et annerledes studie der de kan være seg selv og bli gitt muligheter og spennende utfordringer.

Insprirende energi i rommet

Cathrine Stien, daglig leder i Digin mener det er plass til flere match-making eventer mellom studenter og bedrifter, enn det Digin allerede har sammen med Institutt for Informasjonssystemer ved Universitetet i Agder (Refresh IT og Research IT). – Det samspillet vi opplevde i dag mellom næringsliv, studenter og akademia varmet hjertene våre, samtidig som vi vet at dette er smart fordi vi har behov for å få flere av våre kloke egder i arbeid. 

gameon

Rune Figuera var en av studentene vi tok en prat med, som deltok denne dagen. – Dette er veldig informativt, og det er stas å føle seg litt ettertraktet. Jeg er motivert og spent på videre vei på studiet og forhåpentligvis får jeg brukt min gode forståelse for IT i praksis, hvis en av bedriftene vil gi meg sjansen, forteller Rune.

Han har blant annet opparbeidet seg god kompetanse i videoredigering med verktøyet Vegas, og ønsker å jobbe både med det kreative og koding i en bedrift for å spisse denne erfaringen inn i arbeidslivet. Et ønske på sikt er å jobbe som lærer fordi jeg ønsker å hjelpe folk som har falt utenfor de "normale" studierammene, sier Rune. Cathrine legger til at det er et stort behov for lærere i fagutdanning innen IT på videregående skoler i årene fremover! Kanskje dette er noe for Rune etterhvert? – Kanskje det, smiler Rune.

God mix av medlemsbedrifter til stede

Bedriftene som har takket ja til å delta er en viktig del av dette prosjektet. Praksisplasser kan gi studentene en unik mulighet, og kunnskapene de har opparbeidet seg blant annet gjennom gaming-miljøet kan være ettertraktet og verdifull. Joakim Coward Hanssen, daglig leder for marketingbyrået Nosleeptillbrooklyn forteller at han deltar i dag fordi de tidligere har hatt god erfaring med å ta inn ressurser som har en annen type bakgrunn, og ikke nødvendigvis den formelle kompetansen. – Vi har opplevd å finne skjulte skatter, spesielt med tanke på det kreative aspektet. I mange tilfeller mener jeg at kultur trumfer kompetanse og vi opplever at personlighet er utrolig viktig når vi vurderer helheten.

joakim

I tillegg til Nosleeptillbrooklyn møtte vi medlemsbedriftene; Egde, Norsk Interaktiv, NOV, Å Energi, Checkin,  NetSecurity, Netlab, Kristiansand kommune og Norgesfilm. Bedriftslederne stilte opp selv og viste en genuin interesse for å bidra i dette arbeidet. Jøran Bøch, daglig leder i Egde er begeistret for opplegget og har allerede snakket med potensielle studenter som kan passe inn i praksis i konsulentselskapet. – Dette er et spennende initiativ, og jeg blir oppriktig glad for å se nysgjerrigheten til studentene. 

egde

Tjuvstartet samarbeidet

Det var flere bedrifter til stede og gründer av Always Cargo, Birgith Rosseland kom innom Digin for en liten prat. Hun kunne avsløre at hun allerede har fått inn en student i praksis før denne messen ble arrangert. I dag deltok hun på jakt etter flere. – Du har rett og slett tjuvstartet litt? Hvordan har du opplevd å ha en av disse studentene i praksis så langt? – Fantastisk! Han har innfridd kravene og vel så det. For tiden så tester han det digitale systemet vi har utviklet og sjekker at det fungerer optimalt, forteller Birgith.

Både grunderselskap og etablerte bedrifter kan ha nytte av å bli utfordret av "nye øyne" som kanskje stiller noen kritiske spørsmål og utfordrer bedriften. – De er vant til kritisk tenking i spillkompetansen sin allerede og tenker ofte utenfor boksen. Jeg er sikker på at det er flere uslepte diamater blant studente i dette rommet, og sammen kan vi fylle et gjensidig behov. Jeg gleder meg til å snakke med flere, sier Birgith og setter seg ned for en prat med en av studentene.

På slutten av arrangementet møter vi to lykkelige og stolte karer. Håkon Reiersølmoen og Anders Stavnsbo fra Varodd har jobbet iherdig med dette samarbeidsprosjektet som knytter tettere bånd mellom næringslivet i Kristiansandregionen, UiA og Varodd. – Det er utrolig stas og verdifullt at vi kan bidra til at studenter med digital kompetanse får muligheten til å presentere seg for bedrifter i regionen, forteller Anders. Les mer om prosjektet her.

Anders forteller også om neste arrangement som Varodd er med å arrangere i forbindelse med å samle alle sine gode samarbeidspartnere; Fabelaktig Fredag, 10. mars. Her kan du lese mer om arrangementet. Vi gleder oss!