Puzzlepart, teamet i sør

Puzzlepart satser i Agder

IT-selskapet Puzzlepart, som forrige uke markerte 15 år i bransjen, har nylig meldt seg inn som medlem i Digin-klyngen. Hovedkontoret deres ligger i splitter nye lokaler i Nydalen i Oslo, hvor også størstedelen av de ansatte er lokalisert. Her i Kristiansand har selskapet holdt til siden 2014 og ser fremover mot vekst og en større tilstedeværelse i en svært spennende region.

Når vi snakket med Daniel Wiese-Møller, Regionsleder i Puzzlepart, kom det tydelig frem et stort engasjement for videre satsning: "Vår ambisjon om vekst i Kristiansand er sterk. Fra 2014 var vi fem år et stabilt team på 3-4 personer, og nå har vi syv faste ansatte, og i tillegg har vi for vane å engasjere studenter som jobber på timebasis, som skriver bacheloroppgaver sammen med oss eller som har sommerjobb," forklarer Daniel.

Puzzlepart skiller seg ut med et bredt spekter av tjenester spisset mot og rundt Microsofts skyplattform. "Mange kjenner bare til Office-pakken og Teams, men Microsoft har så mye mer å by på, og veldig mange betaler allerede i dag for en rekke tjenester som de ikke har kunnskap om eller vet hvordan kan støtte dem i arbeidshverdagen. Vi hjelper kunder med å bruke disse tjenestene på smartere måter, primært for samhandling, utvikling av forretningsløsninger, automatisering av arbeidsprosesser, sikkerhet og forvaltning. Med den nyeste utrullingen av Co-pilot, ser vi at kunnskap om og bruk av AI blir stadig viktigere, og bruk av AI i våre løsninger, samt lære medarbeidere hos våre kunder hvordan dette kan og bør brukes er noe vi prioriterer høyt i disse dager. Man trenger ikke frykte at AI tar over jobbene, heller at man kan bli erstattet av mennesker som vet hvordan man bruker AI som et viktig verktøy", sier Daniel.

Fra sin tidlige start som et software-hus med apputvikling basert på SharePoint, har Puzzlepart vokst og utvidet sin tjenesteportefølje. "Intranettprosjekter, apputvikling, automatisering av arbeidsprosesser, implementering av ulike type løsninger – vi har jobbet med det meste innenfor Microsoft-plattformen, men fokuserer sterkt på den delen av plattformen man kaller Power Platform, og AI" sier Daniel. Puzzlepart står også bak Prosjektportalen, som i dag brukes av mange kommuner i Norge. Verktøyet er tilgjengelig gratis som åpen kildekode for alle som vil ta det i bruk. "Det er en interessant historie! Prosjektportalen ble til da Asker kommune i sin tid trengte et prosjektverktøy som støttet Prosjektveiviseren. Et av kravene fra kommunen var at den skulle være åpen for alle. I dag brukes denne av en rekke virksomheter i både offentlig og privat sektor, og vi er stolte av å bidra til en sterk norsk delingskultur", forteller Daniel.

puzzlepart

Rekrutterer fra akademia og Trainee Sør

Nå har selskapet meldt seg inn i Digin og ser frem til nærere samarbeid med bransjen. "Digin er det naturlige stedet for oss. Vi ønsker samarbeid med andre aktører i bransjen, og Digin kan gi oss den muligheten. Det er fint å delta på ulike møteplasser og arrangementer også», sier Daniel. Puzzleparts fremtidsplaner inkluderer vekst i sør, med støtte fra deres eier, Crayon. Med deres verdier «NÆD» – nysgjerrig, ærlig og dedikert – er redelighet, bygge tillit, samt være nysgjerrig på teknologien og på kundene viktig, det er en del av deres DNÆ. Vi ser også etter gode folk, og rekrutterer fra Trainee Sør og akademia – utviklere, prosjektledere, og gjerne tidligere lærere og pedagoger fordi vi ser verdien av å kunne jobbe både med folk og teknologi.», forteller han videre.

Noen av aktivitetene Puzzlepart bruker tid på er kunnskapsbygging, og gjerne sammen med sine kunder og partnere. Blant annet gjennomfører vi inspirasjonsworkshop for nye traineer i Trainee Sør, og hackatons og fagdager for de ansatte. I fjor arrangerte de et spennende hackaton sammen med Blå Kors, der målet var se på hvordan man kan å forenkle og automatisere søknad- og behandlingsprosessen for vanskeligstilte familier.

«Avslutningsvis må jeg fortelle at vi også har vår egen podcast, PzlPod. Der kan du høre mer om alt vi driver med, og det er en fin og enkel måte å lære mer om teknologien, prosjekt- og endringsledelse, og løsningene vi lager», sier Daniel.

Vi ønsker Puzzlepart lykke til med videre vekst og ser frem til bedre bekjentskap.