Fra venstre: Stine Lie, Heidi Turpin, Knut Arne Aslaksen, Ole Skarning og Nicolay Nyvold.

Rockyshores Consulting åpnet kontorer i Agder – Det er et stort potensial her

Rockyshores Consulting er et IT-konsulentfirma i vekst som spesialiserer seg på design og forvaltning av databaseløsninger. Digin dro til Arendal for en hyggelig prat med daglig leder Ole Skarning og prosjektleder Knut Arne Aslaksen i lokalene deres på Stoa Næringspark.

Ole forteller at Rockyshores Consulting har lang erfaring fra å jobbe med nasjonale og internasjonale selskaper. Han startet opp konsulentselskapet i 2019 og kommer fra større konsulenthus på Østlandet med oppdrag hos flere internasjonale bedrifter
innen flere bransjer, inkludert mange år i kraftbransjen. Nå har de åpnet kontorer i Arendal og satser på å bli ledende innen IT-rådgivning i området. Totalt er de 7 ansatte.

Rockyshores Consulting startet opp i Arendal og var spent på dynamikken når hoveddelen av kundene var på Østlandet. Det hjelper godt at Ole og Knut Arne har et stort nettverk i bransjen – uavhengig av lokasjon, og de ser et stadig større potensiale i sør. Da kan de heller pendle til Oslo ved behov.

– Med den digitale transformasjonen som har vært er det enklere og mer akseptert å jobbe remote, noe som har gitt oss muligheter for å etablere hovedkontoret vårt her i Agder. I tillegg har vi lang bakgrunn med Enterprise-løsninger og jobber internasjonalt på flere prosjekter, da er Teams uansett måten vi følger opp kunden på underveis, forteller Ole.

En av konsulentene som valgte å jobbe hos Rockyshores Consulting ønsket å flytte «hjem» til Lista hvor han opprinnelig var fra. Han hadde jobbet i hovedstaden i mange år og ønsket å etablere seg på Sørlandet. Selv om Lista er vestover, er avstanden mindre enn om han fortsatt valgte å bo i Oslo og valget var enklere når Rockyshores Consulting kunne tilby stor fleksibilitet for han som ansatt.

– Jeg har stor tro på at vi kan bidra med å skape verdi for regionen med å tilby ordninger for fleksibel arbeidsplass. Vi ønsker å etablere et fagmiljø på Sørlandet som kan tiltrekke dyktig og tung kompetanse fra andre regioner. Dette med et sterkere fagmiljø er noe Digin er med på å tilrettelegge og synliggjøre, og derfor ønsket vi å melde oss inn nå som vi er etablert her, sier Ole.

En utfordring å komme i kontakt med de andre bedriftene i regionen

– Det kan være vi ikke har gjort en stor nok innsats, men vi synes det er litt vanskelig å komme i kontakt med de andre bedriftene i IT-miljøet i regionen. Det vi synes er spennende med Digin er å delta på faglig arrangementer som også legger til rette for mingling, slik som jule-eventet på Teateret, sier Knut Arne.

Rockyshores Consulting har en stor ekspertise i å jobbe med Azure, Microsofts cloud computing-plattform, noe som de opplever er etterspurt her i regionen. Selskapets konsulenter er også dyktige i en lang rekke andre teknologier og programmeringsspråk, inkludert Java. Selskapet ansetter både erfarne fagfolk og nye talenter, og de er alltid på utkikk etter mer kompetanse. Med på laget har de både internasjonale ressurser og studenter og er stor tilhenger av mangfold i teamet.

– Vi er opptatt av god bransjeetikk. Vi er ikke interessert i å konkurrere om eller «stjele» kompetanse fra andre konsulentselskaper i samme region. I stedet er vi fokusert på å bygge et rykte som et utpreget godt kompetansemiljø, hvor vi håper på å tiltrekke oss folk fra andre steder i landet, fra utlandet eller nyutdannede fra universitetene. Hos oss kan de komme å jobbe med utfordrende, spennende IT-prosjekter og gjøre en reell innvirkning, forteller Knut Arne.

I tillegg til deres tekniske ekspertise, kan Rockyshores Consulting også tilby utmerket prosjektledelsestjenester. Prosjektlederen er ofte en viktig integrator mellom utviklerne og oppdragsgivere og Rockyshores Consulting mener denne ekspertisen er avgjørende for suksessen til ethvert IT-prosjekt.