Fra venstre; Knut Festervoll og Baljinder Singh Rihel terias i Sopra Sterias Kristiansand-avdeling.

Sopra Steria – full satsing på Sørlandet

Digin har flere store og ambisiøse konsulentselskap på medlemslisten og et av de nyeste medlemmene er Sopra Steria. I freshe kontorlokaler på Tangen møter Digin Knut Festervoll og Baljinder Singh Rihel – to blide, fremoverlente og engasjerte byråledere for Kristiansand-avdelingen for et av Norges ledende konsulentselskaper. 

Vi får følelsen av å gå glipp av noe når vi ikke jobber i Sopra Steria. Det kan skyldes at vi får høre om de mange sosiale aktivitetene de ansatte blir invitert med på, eller at bedriften er svært godt rustet for å samarbeide på tvers av kompetente team for å designe folks digitale hverdag i Norge. Eller er det kanskje den imponerende karrieremuligheten innad i selskapet, der Sopra Steria sørger for å utvikle sine egne ansatte? Her kan de ansatte utvikle seg i en ledelsesretning eller dykke ned i fag – begge deler blir hyllet på lik linje. Det som er fokuset internt er å ha en meningsfull arbeidsplass, hvor alle trives. 

Ønsket om en aldri så liten ansettelse i dette firmaet blir ikke akkurat mindre når vi vet at Sopra Steria har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass seks år på rad. Det er imponerende.

Strategisk vekst med positive ringvirkninger

Sopra Steria leverer tjenester innenfor de fleste forretningsområder. Knut og Baljinder sitter i ledelsen for Sopra Steria sitt kontor i Kristiansand og økt oppdragsmengde gjør at de nå er på utkikk etter flere folk til sin portefølje. Fra 24 ansatte som de er i dag på avdelingen er planen å ansette 50 nye i Kristiansand. Dette innebærer også at de jakter nye lokaler på sikt. Nettverksbygging og bransjerelaterte arrangementer viktige aktiviteter fremover og da ble medlemskap i Digin et strategisk valg. 

– Vi har et veldig godt omdømme og klarer å rekruttere skarpe hoder i de fleste fagretningene innenfor digitalisering. Vi er opptatt av «Work-life-balance» og at menneskene kan nå sitt fulle potensiale på jobb, som igjen kommer kundene til gode. Vi har også et veldig profesjonelt system internt som tar hensyn til personlighet, med fokus på hvordan vi «løfter» andre kollegaer. Det kan høre ut som floskler, men dette er utrolig viktig for sosial trygghet og trivsel på jobb. Vi kaller det power of sharing, forteller Baljinder. 

Utvikler løsninger for Skatteetaten og Politiet

Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap, og er opptatt av å skape verdi for kundene og samfunnet. De er en ende til ende leverandør.

Dere leverer kun oppdrag for store kunder? – Ja det stemmer. Oppgavene vi utfører for store kunder i Norge betyr noe for hele landet, forteller Knut. – De fleste i Norge både møter og bruker de digitale tjenestene vi har utviklet, for eksempel når du leverer skattemeldingen din hos Skatteetaten, skal ta trikk eller bruker systemer som er utbredt i arbeidslivet. Design, brukervennlighet og verdiskaping av hverdagslige systemer er noe vi brenner for.

Ønsker å beholde kompetansen på Sørlandet

Det at bedriften tar steget med å virkelig satse på Sørlandet, medfører at Sopra Steria er med på å skape arbeidsplasser i Agder, samt sørge for at vi beholder kompetansen på Sørlandet. – Dette kan bety at vi kan bidra til å bringe svært ettertraktet og viktig kompetanse til regionen. Det kan også bidra til at nyansatte etablerer seg her etter studiene, sier Baljinder. 

Det blir vel et hyggelig julebord med Sopra Steria i år da?
– Tja, nå har de ansatte vært med på så mye sosialt i det siste at de hadde lyst til å droppe julebordet i år. Vi får heller delta på Digins julemingling 8. desember og møte både gamle bekjente og nye folk i bransjen. Det gleder vi oss til!