Kursholder Øystein Grøndahl.

Stor interesse for programmeringskurs

1. og 3. desember arrangerte Digin innføringskurs i Python-programmering ledet av Øystein Grøndahl. Over 60 personer deltok.

- Vi synes det er kjempegøy at så mange viser interesse for IT. Målet med kurset var å vekke interesse for programmering og ikke minst vise at det er overkommelig for de fleste av oss, sier konstituert daglig leder i Digin, Jeanette Tharaldsen. 

Kurset ble gjennomført som en del av Digin INK-prosjektet, som er finansiert av Agder fylkeskommune.

- Målet med Digin INK er å skape inkluderende og uformelle IT-møteplasser som strekker seg ut over klyngen. Vårt mål med dette kurset var å nå ut til alle interesserte, med eller uten forkunnskaper. Det håper jeg vi lyktes med.

Tilbakemeldingene fra kurset viser at programmering er noe som fanger interessen, og ikke bare hos Digin-medlemmene.

- Påmeldte besto av ungdommer i skolegang, arbeidsledige, IT-folk og ansatte i andre bransjer. Det synes jeg er gledelig. Tilbakemeldingene er knallgode, og jeg vil rette en stor takk til Øystein Grøndahl for godt kurs og samarbeid. 

Tharaldsen håper kurset har motivert noen til å velge IT som utdanning eller karrierevei.

- IT er en bransje med stort behov for flere folk, og man trenger ikke nødvendigvis en mastergrad for å få jobb. Med interesse og engasjement for fagfeltet kan du nå langt, avslutter Tharaldsen.