Store ambisjoner i Advantek Group

Advantek Digital leverer kompetanse til både små og store kunder og IT-prosjekter. De kan leverere alt fra enkle websider og løsninger til større og mer avanserte prosjekter. 

Digin tok en prat med Advantek Digital som har mye spennende på gang om dagen. Eirik Vika har bakgrunn som gründer, utvikler og teknolog og har 10 år bak seg i software, marine- og offshoreselskapet Red Rock. De siste par årene har han vært COO i Advantek Digital og forteller med stor entusiasme hvordan selskapet utvikler seg på flere områder. I Advantek Group beveger vi oss mer og mer inn i spennende segmenter og vi er nå er en stor leverandør av teknologitjenester over hele Europa, forteller Eirik.

Advantek Group ble grunnlagt i 2008 og har siden blitt en global leverandør av tjenester innen konsultering, prosjektering og digitalisering. De har over 100 ansatte fordelt i Norge (Kristiansand, Kongsberg, Oslo), Sverige (Gøteborg, Norrkjøping, Malmø) og Portugal(Porto, Lisboa). Hovedkontoret ligger på Sør Arena i Kristiansand, hvor de trives godt. Advantek Digital, datterselskap til Advantek Group, fokuserer på digitalisering innen Software og Embedded systems. - Vi har all kompetanse in house innenfor Advantek Digital og leverer kompetanse til både små og store kunder og IT-prosjekter, både innenfor software og hardware. Vi leverer for eksempel alt fra enkle websider og løsninger til større og mer avanserte prosjekter. Kundene våre etterspør både våre ekspertkonsulenter, skreddersydde team, og prosjektgjennomføring fra A til Å. Siden vi har vår kompetanse in house, gir det oss en stor fordel av å kunne agere raskt i en tid der utviklerkompetanse er svært etterspurt. -Vi kan levere våre tjenester og samtidig tilpasse oss raskt der kundene har behov for det. Eirik er overbevist om at en av grunnene til dette er den flate strukturen i selskapet der alle samarbeider godt mot det felles målet - fornøyde kunder.

Dette støttes av Christopher MacConnacher som er siste tilskuddet som landssjef for Norge i Advantek Group. - Det er en styrke at vi har medarbeidere som kan tilpasse seg omgivelsene, snu seg raskt og samtidig tenke strategisk og langsiktig. Christopher har flere år med ledererfaring bak seg, der hans forrige stilling var daglig leder i Start. En av grunnene til at jeg valgte Advantek var den gode kulturen og samspillet som preger arbeidsdagen. - Vi har det gøy på jobb og det sosiale er viktig. Nå som samfunnet åpner mer opp, er vi opptatt av å benytte oss av de lokale tilbudene i byen vår.

Startuper og etablerte logistikksystemer på kundelista
Advantek Digital er et utspring fra Advantek Group og firmaet ser utviklingsmuligheter på flere områder. - Blant annet er vi medeier og teknisk leverandør i Spicer - et startup-selskap fra Kristiansand som digitaliserer eventbransjen. - Vi utvikler plattformen deres og har stor tro på konseptet når Covid ikke fører til restriksjoner lenger. -Spicer er bare ett eksempel på teknologien vi kan levere, skyter Eirik inn - vi samarbeider blant annet med en stor aktør på Sørlandet innenfor prosessindustrien, der vi leverer innovasjonsløsninger som er bra for planeten vår med tanke på bærekraft. Ved hjelp av kunstig intelligens registrerer vi CO2-utslipp og annen viktig data, og har laget en plattform for å overvåke og rapportere om hendelser og data. Vi beveger oss også mer og mer i retning av IOT og kunstig intelligens, og har utrolig mye spennende på gang. Eirik nevner Smart trafikk og kamerateknologi, men smiler litt hemmelighetsfull ettersom prosjektene ennå er i startfasen. – Jeg kan ikke si noe akkurat nå, men vi gleder oss til å vise mer når prosjektene er litt mer etablert.

Christopher legger til at en av deres kunder er en av Norges største på automatiserte lager- og logistikksystemer. Her leverer vi ekspertkompetanse innen både software og hardware for å effektivisere lagersystemet. - Det er ganske kult! I tillegg er det viktig for oss å involvere oss i morgendagens hverdagshelter, blant annet så sponser vi Kodeklubben og forskjellige fotballag, og legger til at samfunnsansvar er noe Advantek setter høyt på agendaen sin. - Digin er en viktig arena for oss med tanke på nettverk, nye samarbeidsformer og nytenking i næringslivet. Vi gleder oss til å delta på fremtidige Digin-arrangementer, avslutter Christopher.