Tilbakeblikk på 2018

2018 er snart overstått og Digin har gjennomført og deltatt på flere suksessfulle konferanser, workshops og samlinger dette året. 

I år har vi tatt for oss temaer som chatbots, GDPR, internet of things (IOT), Big Data og kunstig intelligens blant mye annet. Digin har også hatt vekst i antall medlemmer i løpet av året, og visjonen om å bli den ledende landsdelen innenfor digitale løsninger nærmer seg for hver dag og hvert arrangement vi er med på å arrangere. Vi gleder oss til et nytt år med nye utfordringer, muligheter og samarbeid. La oss se tilbake på noen av årets høydepunkter:

IT-Sikkerhetsprosjekt

Digin, GCE Node og Noroff utviklet et bedriftsinternt kurs, finansiert av Innovasjon Norge med fokus på IT-sikkerhet. Dette var et 10 ukers pilotkurs med 19 deltakere som ble gjennomført første halvår i 2018. I løpet av året ble det i samme prosjekt laget en studieplan for Bachelor innen IT-sikkerhet for Noroff, School of technology and digital media.

Digitalkonferansen
I april ble Digitalkonferansen gjennomført for fjerde gang i samarbeid med Atea Norge, Sparebanken Sør og Effera. Vi hadde 130 deltakere som er en betraktelig økning fra fjoråret. Foredragsholdere fra blant annet Datatilsynet, Telia, IBM og Effera var til stede, og den gjeve innovasjonsprisen ble delt ut til SykepleiePluss.


Etter fire år har vi opparbeidet oss erfaring om hvordan vi ønsker at Digitalkonferansen skal være, og visjonen vår er å stadig gjøre det enda bedre. Flere parter er engasjert for å heve konferansen i 2019 til et nytt nivå, både innholdsmessig og helhetlig. Vi har stor tro på at konferansen 26 mars 2019 kommer til å bli svært vellykket.

IT-sikkerhetskonferansen

Konferansen ble arrangert i oktober med rekordhøy deltakelse,140 deltakere. Denne gangen beveget vi oss ut av lokalene i CoWorx for å gjøre en større satsing, og lokket med Stefan Hyttfors som keynote foredragsholder. Han er kåret til Sveriges beste foredragsholder to ganger, i tillegg til å være en anerkjent futurist og forfatter. Stefan leverte på alle punkter og gav oss et knallbra foredrag, og oppnådde topp rating fra alle deltakerne.

 

Temaet som var aktuelt i år var it sikkerhet relatert til kunstig intelligens, IOT og Big Data, både i nåtid og fremtid. Med foredragsholdere fra Telenor, Schibsted, Cisco og IBM Norge er vi utrolig fornøyde med nivået vi hadde på denne konferansen. 

Refresh IT, et samarbeid mellom Digin – Coworx - UIA

To dager etter IT-sikkerhetskonferansen var Digin med på å arrangere Refresh IT som går ut på å koble sammen bachelorstudenter fra Institutt for informasjonssystemer på UIA med næringsliv. 

Refresh IT ble første gang arrangert høsten 2016 og har blitt en kjempesuksess. Samarbeidet har resultert i mange gode prosjekter gjennomført av dyktige, og ikke minst, nytenkende studenter. Fra tidligere har studentene utviklet forskjellige nettløsninger, Android app, CRM-systemer, drevet med spillutvikling og Augmented Reality. Flere virksomheter har også valgt å rekruttere studenter gjennom samarbeidet.

Arendalsuka

Sammen med eHelseAlliansen gjennomførte vi to seminarer under Arendalsuka. Et om sikkerhet innen eHelse og et om kunstig intelligens innen eHelse. Her var det topp fremmøte og svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Skagerraks Business Summit

I November var Digin medarrangør på konferansen i Hirtshals med 140 norske og danske deltakere. Denne konferansen er med på å skape bransjekunnskap og etablere nye forretningsforbindelser mellom Norge og Danmark. Dette er et årlig arrangement som bytter på å være i Danmark og Kristiansand. I 2019 skal det være i Kristiansand igjen.

Workshops

I tillegg til konferanser, har Digin vært med på å arrangere flere workshops på Coworx i løpet av året, blant annet sammen med Google Developer Group Sørlandet og Innovasjon Norge. Dette er spennende samarbeid som gir Digin mulighet til å innhøste unike ideer, og samtidig bidra til å videreutvikle bedrifter og talenter innenfor teknologi på Sørlandet. Vi oppfordrer alltid medlemsbedriftene våre til å delta. 

 Digin og Innovasjon Norge

Vi søkte i høst på Arenaprosjekt innen IoT, Big Data og kunstig intelligens hos Innovasjon Norge sitt klyngeprogram. Vi vant dessverre ikke frem, men fikk positiv tilbakemelding og ble oppfordret til å søke på nytt i 2019. Innovasjon Norge har invitert til 2 workshopper, 25 januar og 14 februar for å hjelpe oss med å vinne frem med søknaden i 2019.

Hva kan du forvente av oss i 2019? 

Digin fortsetter sitt arbeid sammen med medlemmer og andre aktører for å gjøre Sørlandet til en ledende region innen digitale løsninger og da med ekstra fokus rundt Kunstig Intelligens og samarbeid med UIA sitt forskningssenter, CAIR. Det kommer til å bli sendt inn søknad om Arena status og vi jobber mye nå med å forsterke søknadenen slik at vi skal lykkes denne gang.

Digin feirer 5-års jubileum med Digitalkonferansen, og planleggingen av konferansen i 2019 er godt i gang. Den praktiske bruken av kunstig intelligens står for tur, og det er allerede bekreftet spennende foredragsholdere, blant annet administrerende direktør for Facebook Norge, IBM og Telenor. Så nå vet du hvor du skal være 26. mars 2019!

Ellers så følg med på nyhetsbrevene og nettsiden vår for å holde deg oppdatert om aktiviteter fremover.

Takk for året som er gått og God Jul og Godt Nytt År. Vi gleder oss til fortsettelsen.