Kompanjong-appen de skal utvikle bruker dyp læring for å muliggjøre oppdagelse av vakre overnattingssteder. I motsetning til andre apper, lagres ikke de skjulte perlene fra naturen på et kart. Dermed forblir disse skjulte perlene skjulte og gir naturen muligheten til å regenerere. På denne måten bidrar Vantu til å redusere over-turisme. Torsdag 8. desember stod Jan på scenen med en 20 minutters presentasjon av Vantu under Digins julemingling med rundt 60 deltakere fra IT-miljøet i Agder. Digin tok en prat med Jan og Tom som med sin idé og innsats vant Cassini Hackathon i mai – en europeisk konkurranse som Digin var medarrangør på tidligere i år. Da vant også bedriften gratis medlemsskap i Dign for ett år.
Hvordan opplevde du det å være på scenen i dag, Jan?
– Det var helt fantastisk. Jeg følte at folk virket interessert i det jeg hadde å fortelle om rundt idéen og vår gründerreise. I tillegg har jeg fått gode tilbakemeldinger i etterkant, så det er veldig gøy.
Har dere fått noe ut av Digin-medlemskapet så langt?
– Ja vi opplever Digin som en nyttig klynge å være medlem i, vi har fått flere nye bekjentskaper i dag og håper vi kan delta aktivt på det meste som skjer i Digin fremover. Vi har hørt tre spennende pitcher fra finalistene i konkurransen om Sparebanken Sør og Digin sin Innovasjonspris, og det var veldig inspirerende
Hva er ambisjonene deres fremover, Tom?
– Ambisjonen fremover er å skape nok tid og plass for oss til å fortsette denne reisen. Vi ønsker selvsagt flere brukere av appen, og ambisjonen er ca 15 % premiumbrukere når vi skalerer opp. Potensialet er stort og det er ikke bare van-lifers dette er nyttig for. Flere mennesker både i Norge og ellers i verden bruker naturen i større grad, men da er det også fare for overfylte destinasjoner som fører til frustrasjon og ødeleggelse av natur og forsøpling.Ved hjelp av appen som kombinerer satellitt- og kart-data med et maskinlæring-system kan vi unngå at for mange mennesker er på samme sted til samme tid.
Kult. Dere har vært med i flere startup-konkurranser skjønner jeg?
– Ja vi har vunnet Cassini Hackathon hvor temaet i år var bærekraftig reiseliv og deltakerne ble utfordret til å finne innovative løsninger eller designe nye produkter og tjenester ved bruk av romfartsdata. Vi var også finalister i konkurransene Nordic Launch & Spaceport Norway og Bærekraftig Forretningsidé, sistnevnte her i Kristiansand. Det var utrolig givende erfaringer.
Ja det er viktig med bærekraftige løsninger for tiden?
– Absolutt. Løsningen vår har fokus på bærekraft som er et område vi brenner for. I appen vår oppfordrer vi og gjør det enkelt for folk å utforske naturen med omhu, redusere forsøpling og spare utslipp ved å planlegge kjøredestinasjonene bedre.
Vi ønsker Tom og Jan masse lykke til på reisen videre med Vantu og takker for at de stilte opp på arrangementet.