Fra venstre: fagsjef arbeidsinkludering Odd Arild Aas, co-pilot Anders Stavnsbo, kommunikasjonsrådgiver Ingvild Aasne Andersson, daglig leder Digin Cathrine Stien, prosjektkoordinator GAME ON Håkon Reiersølmoen, IT-ansvarlig Erlend Høiby Ausland og IT-elev fra Tangen vgs. Einar Krüger.

Varodd Utvikling styrker unge gamere – Bidrar til å skape mer motiverte arbeidstakere

Varodd Utvikling er nytt medlem i Digin. Varoddkonsernet er en stor arbeidsinkluderingsbedrift i Norge som bidrar til å skape økt arbeidsdeltakelse og arbeidsinkludering av unge voksne som står utenfor arbeidslivet i Agder.

Digin tok turen til Rige næringsområde for å slå av en prat med Håkon Reiersølmoen og Anders Stavnsbo fra Varodd Utvikling. Vi ble ønsket velkommen med varm lunsj og fikk mulighet til å presentere hva som skjer i Digin fremover for flere ansatte i Varoddkonsernet, noe som var veldig stas for oss. Hva er Varodd Utvikling, spurte vi Håkon.

– Varodd Utvikling legger opp til støttende fellesskap og tilbyr en rekke praktiske ressurser og verktøy som kan hjelpe unge voksne med å nå sine mål. Dette inkluderer tilgang til opplærings- og utdanningsprogrammer, mentormuligheter og jobbformidlingstjenester, forteller Håkon.

Organisasjonen har flere prosjekter, inkludert PILOT, som er et unikt initiativ som er rettet mot unge voksne som har en lidenskap for spill og teknologi. Dette innovative prosjektet har som mål å støtte unge voksne som føler seg utenfor det tradisjonelle utdannings- og arbeidssystemet, og som har gaming som hobby eller livsstil. Prosjektet gir et trygt og støttende miljø for disse individene til å dyrke sine interesser og utvikle verdifulle ferdigheter som kan være til nytte for dem i fremtiden. PILOT følger en prosjektperiode i fire faser og er utviklet for å hjelpe unge voksne med å utvikle sine sosiale, emosjonelle og praktiske ferdigheter. Gjennom programmet introduseres deltakerne til en rekke utdannings- og yrkesmuligheter hvor PILOT er behjelpelige med å finne gode løsninger sammen med dem.

– Gjennom PILOT har unge voksne muligheten til å møte andre som deler deres interesser og lidenskaper, og ofte utvikler de meningsfulle relasjoner som kan vare livet ut. Totalt sett er PILOT et verdifullt prosjekt som gjør en reell forskjell i livene til unge voksne i Norge. Vi kan tilby et trygt og støttende miljø for spillentusiaster, sier Anders.

Eget studie på Universitetet i Agder for gamere

Varodds engasjement for å støtte unge spillere stopper ikke med PILOT. Organisasjonen har også utviklet ett 1-årig studie i akademisk e-sport i regi av Universitetet i Agder, kalt GAME ON. Dette er spesielt utviklet for å hjelpe unge spillere med å videreutvikle ferdigheter som er etterspurt i næringslivet.

– GAME ON er et unikt program som kombinerer spill med utdanning, og gir unge spillere en verdifull mulighet til å bruke hobbyen sin til å skaffe seg en karriere. Prosjektet er utviklet for å hjelpe deltakerne med å øve på en rekke praktiske ferdigheter som er høyt verdsatt av arbeidsgivere, som teamarbeid, problemløsning, kreativitet og kritisk tenkning, forteller Håkon.

Modulene i studiet er designet for å være engasjerende og interaktive, og kan også inkludere spillelementer i læringsprosessen for å holde deltakerne motiverte og interesserte. En av de viktigste fordelene med GAME ON er at det hjelper unge spillere å bygge bro mellom deres lidenskap for spill og ferdighetene som er etterspurt i arbeidslivet.

Her kan du lese om da GAME ON arrangerte messe på UiA i februar.

– GAME ON er en fin måte for unge spillere å utforske karrieremuligheter og finne sine styrker. Programmet kan tilby veiledning og mentorskap for å hjelpe dem med å nå sine karrieremål og dette er takket være gode samarbeidspartnere fra næringslivet som gir studentene mulighet for praksisplass i bedriften, legger Håkon til.

Samfunnsansvar har alltid vært på agendaen

Varodd Utvikling fremmer også sosialt ansvar og mangfold i arbeidsstyrken. Varodds tiltak for samfunnsansvar setter søkelys på å skape muligheter for de som opplever barrierer i arbeidslivet av ulike grunner. Organisasjonen mener at den ved å fremme mangfold i arbeidsstyrken kan bidra til å skape et mer inkluderende samfunn der alle har en mulighet til å lykkes.

Varodds initiativ til disse prosjektene er med på å skape en mer etterlengtet kompetanse i regionen. Ved å tilby målrettet opplæring og støtte til enkeltpersoner med ulik bakgrunn, bidrar Varodd til å skape mer motiverte arbeidstakere som kan bidra til suksess for bedrifter og organisasjoner i lokalt næringsliv.

– Nå har dere meldt dere inn i Digin. Hva ønsker dere å få ut av medlemsskapet?
– Vi er veldig nysgjerrige på hva vi kan få til sammen med Digin fremover, spesielt med tanke på prosjektene Pilot og GAME ON. Dere har viktige aktiviteter hvor vi kan delta på og synliggjøre at det faktisk finnes arbeidskraft i disse prosjektene som bedriftene kanskje ikke var klar over. Vi ønsker også å utvide nettverket vårt i IT-bransjen, sier Anders.

– Vi håper også at Digin kan være noen å sparre med i forhold til relaterte temaer i denne sektoren. I IT-avdelingen vår er det ikke mange ressurser, og vi håper at Digin kan bidra som en sparringspartner. For eksempel hvordan vi kan jobbe med bærekraft i IT-arbeidet, legger Håkon til.

Digin takker for vi fikk komme til et hyggelig besøk og ønsker Varodd Utvikling lykke til videre i prosjektene og gleder oss fremover til å se hvordan dette arbeidet fortsetter å bidra til mer viktig kompetanse i regionen