Audun Grønnestad er leder for styringssystemer og systemstøtte i Technogardens norske og svenske virksomheter.

God medvind hos Technogarden. – Vi opplever at det er lettere å rekruttere IT-kompetanse enn tidligere!

Vi hadde en samtale med Technogarden, en solid virksomhet som tilbyr utleie og rekruttering av ingeniører, fagspesialister og IT-konsulenter. I tillegg bistår de med rådgivning og prosjektledelse.

Technogarden er et heleid datterselskap av Norconsult AS, et av Norges største rådgivende ingeniørselskaper. Vi møtte Audun Grønnestad, leder for styringssystemer og systemstøtte i Technogardens norske og svenske virksomheter som omfatter ca 700 ansatte. Han har over 20 års ledererfaring, hvorav 14 år innen konsulent- og rekrutteringsbransjen for IT, ingeniør- og prosjektadministrative fag.

Etableringen i Kristiansand startet med at Grønnestad og Nils Kjetil Sande grunnla Technical Resources i 2017. Selskapet vokste til 20 ansatte på kort tid, med fokus på tradisjonelle teknologifag innen konsulentutleie og rekruttering i Agder-regionen. I 2019 kontaktet Technogarden grunderne med et tilbud om samarbeid. Etter å ha funnet felles verdier og mål, ble Technical Resources kjøpt opp av Technogarden, noe som ble startskuddet for deres tilstedeværelse i Agder. – Dette var en del av vår strategiske ekspansjon for å bli et ledende nordisk selskap og samtidig styrke vår posisjon på Sørlandet, forteller Frode Evensen, direktør for Engineering i Technogarden i Norge.

Sterk eier i ryggen
Morselskapet Norconsult har hovedkontor i Sandvika, Norge, og har om lag 6 300 ansatte fordelt på nærmere 140 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, samt en rekke andre land. Det er store fordeler med å være en del av et stort konsern. For eksempel, så har vi en stor kunde innen batteriproduksjon hvor Norconsult leverer prosjekter og Technogarden leverer timer. Dette samarbeidet fungerer utmerket, sier Audun.

Videre forteller Audun at teamet i Kristiansand har blitt dyktige til å ta i bruk nye teknologier og digitale verktøy. Det er mye fokus på kunstig intelligens, automatisering og skytjenester, og store deler av leveransene er innenfor IT og OT. – Behovet for folk som kan arbeide i grensesnittet mellom IT og OT øker og blir stadig mer verdifullt for våre fremtidige leveranser. For tiden leverer vi tjenester til havvind-, olje- og gass-sektoren, grønn energi, samferdsel, industri samt bygg & eiendom. Vi bidrar f.eks med prosjektstyring i et spennende hydrogenprosjekt med ressurser fra vår region stasjonert i Italia, forklarer Audun.

Arenaer for å dele kompetanse
Tidligere arbeidet selskapet i stor grad innenfor tradisjonelle ingeniørfag, men under pandemien opplevde de en stor økning i etterspørselen etter tjenester innen digital samhandling. – Trendene endrer seg stadig, så det er viktig at vi holder oss oppdatert på den teknologiske utviklingen. Uansett bransje er det mange synergier i teknologien og praktisk bruk av denne. I Digin kan vi delta på ulike arrangementer for å få praktiske eksempler, og vi er begeistret for tiltak som Tech Talks Agder, hvor målet er å dele erfaringer og lære av hverandre, sier Audun. – Lokale nettverk som dette er viktige, og vi trenger slike arenaer hvor vi kan møtes for å dele erfaringer og caser. Vi diskuterer gjerne med andre det kompetansebehovet vi ser hos våre kunder, og det er verdifullt å dele markedsinnsikt med både samarbeidspartnere og konkurrenter.